ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Næste hold begynder den 5. januar 2020

Rasmus-Linderoth

Hvorfor valgte du Hadsten Højskole?

Jeg var faktisk meget i tvivl. Jeg var skrevet op fire forskellige steder, men endte med at vælge Hadsten. Jeg startede egentlige med at læse Medievidenskab på universitetet, men jeg savnede det praktiske og fandt ud af, at jeg nok hellere ville være journalist. Så tog jeg herud og fik en snak med Julie (lærer), der overbeviste mig om, at et forløb her ville øge mine chancer betydeligt for at komme ind på Journalisthøjskolen. Samtidig tilbyder Hadsten Højskole muligheden for, at jeg ved siden af, stadig kan have musik og idræt. Jeg tror, at jeg ville gå død i det, hvis det eneste jeg skulle lave, var noget med journalistik. Så derfor var Hadsten et oplagt valg.

Hvad gør Hadsten Højskole unik i dine øjne?

Det er ret unikt, at vi ikke kører med linjer. Så fordi der er 60 forskellige fag at vælge mellem, er der også 60 forskellige typer, der kan blive overbevist om at starte her. Jeg vil vædde med, at alle kan finde nogle fag, de kan lide her. Uanset hvad man måtte have af interesser. De mange forskellige typer betyder også, at der altid er et fællesskab at deltage i. Uanset om det handler om sport, politik eller om at lægge puslespil, så er der altid flere med samme interesse. Dermed lærer man også at tale med mange forskellige mennesker. En evne, jeg tror, bliver en stor fordel, når man skal videre ud i verden.

Hvad har du fået ud af dit ophold?

Jeg har helt klart fået udvidet min horisont. Jeg er vokset op i en forstad, hvor langt de fleste ligner mig og har samme baggrund og interesser. Mine to bedste venner her på skolen kommer begge to fra landet, og de kan ikke forstå, at jeg ikke kender en landmand. Men det gør jeg ikke! Alle mine venner hjemmefra skal på universitetet. Så jeg har helt sikkert lært, at bare fordi man har forskellig baggrund, kan man sagtens ende med at passe rigtig godt sammen.

Hvorfor skal man vælge Hadsten Højskole?

Jeg brugte nok omkring 50 timer på at undersøge alle mulige skoler, før jeg endte her. Jeg var nervøs for at vælge Hadsten, men kun fordi jeg ikke kendte nogen, der havde gået her før. Men når alt kommer til alt, så er alle højskoler et godt valg. Det, du skal lede efter, er et sted, hvor du føler, at lærerne virker inspirerende og eleverne virker til at trives. Så tag ud på skolen og få en rundvisning af stedet. Derefter kan du så begynde at kigge på, hvilke fag skolerne tilbyder. Den perfekte kombination fandt jeg på Hadsten Højskole, og det tror jeg også, at mange andre kunne.

Vil du vide mere om skolen, så bestil en brochure eller kom og få en rundvisning