på cykel i østjylland

På cykel i Østjylland

Vi skal på to hjul gennem den smukke og afvekslende natur i Østjylland. Her kan man stort set opleve samtlige landskabstyper, og se hvordan naturen og kulturen gennem tiderne har været med til at forme landskabet.

Vi skal hver dag på cyklen og ud og opleve landskabet; skov, strand, eng og det åbne og kuperede terræn med de enestående udsigter.

Turene slutter hver dag med eftermiddagskaffe, enten i naturen eller på lokale hyggelige kroer. Turene varierer mellem 30 – 45 km og foregår i kuperet terræn med moderat tempo.

Endvidere vil kurset indeholde alt, hvad der hører et godt højskolekursus til: Morgensamlinger, foredrag og aftenarrangementer.

Cykelture:

Tur 1: Fussingø: Vi cykler fra højskolen og vestpå mod Fussingø. Vi cykler både på banesti og langs smukke landeveje til vi krydser Gudenåen og fortsætter nordvest. Dagen slutter med kaffe på Fussingø Slot.
Tur 2: Himmelbjerget: Vi tager toget mod Aarhus, hvor vi møder vores cykler. Langs Brabrand Sø og Årslev Engsø. Gennem det kuperede terræn forbi søerne der omringer Himmelbjerget. Her slutter dages etape med kaffe og god udsigt.
Tur 3: Aarhus Bugten og Egå Engsø: Afsted mod øst og de skønne udsigter over Kalø Vig mod Mols Bjerge. Vi cykler langs vandet og ender ved den smukke Engsø til kaffe.
Tur 4: Mols Bjerge: Afgang med bussen til Mols Bjerge Nationalpark, hvor en skøn rute med masser af bakker og fantastiske udsigter fører os gennem det spændende landskab på Mols.
Tur 5: Lokal rundtur: Ad landeveje og forbi landsbykirker, slutter vi ugen af med en skøn tur rundt i det lokale områdes bølgede og kuperede terræn.

Foredrag og aftenarrangementer:
”Mennesket er en fejl” foredrag v. højskolelærer og aktiv i Center for vild analyse, Anders Ruby
Velkomst og info om ugen
En aften med Højskolesangbogen
”Quiz og Kaos” aften
Bålhygge med fortællinger og sang
Festaften med 3-retters højskolemenu

Underviser:
Nanna Bak Holvad, højskolelærer

Kursusledere:
Emma Sand og Nanna Holvad, højskolelærere

 

INFO OM KURSUS

27. juni – 3. juli 2022

Pris: Kr. 4.820,-

Tillæg for enkeltværelse: Kr. 750,-
Tillæg for bad/toilet: Kr. 380,-
Leje linned/håndklæder: Kr. 50,

BESTIL BROCHURE

Bestil brochure

NYHEDER

Velkommen til forårsholdet 2022

januar 18, 2022

Sidste morgensang for efterårsholdet

december 18, 2021

Højt humør til HH's juleløb 2021

december 16, 2021