EFTERÅR 2021 - Én ledig drengeplads

Kort Kursus uge 26 Vores Østjylland

UGE 26 – Vores Østjylland

Vi er stolte af vores landsdel. Derfor glæder vi os til at vise jer en perlerække af kulturelle højdepunkter i løbet af ugen.

Vi skal smage den berømte æggekage på Hvidsten Kro med foredrag om Hvidsten-Gruppen. Vi rejser tilbage i tiden til 1970´ernes Danmark i Den Gamle By, og endnu længere tilbage på det prisbelønnede Moesgaard Museum. Vi besøger Andelssamfundet i Hjortshøj med fokus på bæredygtighed og fantasifuldt selvbyggeri

Vi har inviteret en håndfuld dygtige foredragsholdere, som vil krydre ugen med både eftertænksomhed, livsoplysning, debat og muntrehistorier.

Kurset arrangeres i samarbejde med foreningen Danske Senior Agronomer.

Foredrag:

  • Professor i litteratur (SDU) Johs Nørregaard Frandsen: “Da landbolivet blev en by i provinsen”. Indtil 1950´erne var ”ude på landet” midten af verden. Efter 2. Verdenskrig satte en udvikling i gang, som i løbet af få årtier forandrede midten til udkanten.
  • Journalisterne Haubek og Ubbesen: “Sidste nyt fra den europæiske østfront” – et medrivende foredrag baseret på rejser i Østeuropa.
  • Professor i økonomi (AU) Christian Bjørnskov: “Lykke!” – med afsæt i Tænkepausen af samme navn. De hårde data taler deres tydelige sprog, når det gælder lykke og livstilfredshed.
  • Pastor emeritus Ejvind Nielsen: “Fra roerækkerne til Ravnsbjergkirken”. Humoristiske erindringer om syv års skolegang med skifertavle og griffel.
  • Højskolelærer Kristian Kirk: “Hvornår bliver det moderne menneske rigtig voksent? Seriøs grundforskning med glimt i øjet.

 

Desuden byder ugen på alt det andet, der hører sig til på et godt sommerhøjskolekursus: Morgensamlinger, fællessang, koncert, god mad, inspirerende samvær, interessante foredrag og festaften.

Aftenarrangementer:

  • Velkomst med nedslag i højskolens historie
  • En time med Højskolesangbogen
  • Højskole-bingo!
  • Koncert med Jacob Venndt Fabulous Swing Trio
  • Festaften med diverse indslag

Kursusleder:
Steffen Jonassen, højskolelærer
Underviser:
Kristian Kirk, højskolelærer

INFO OM KURSUS

28. juni – 4. juli 2021

Pris: Kr. 4.720,-

Tillæg for enkeltværelse: Kr. 730,-
Tillæg for bad/toilet: Kr. 370,-
Leje linned/håndklæder: Kr. 50,-

Tilmeld

BESTIL BROCHURE

Bestil brochure

NYHEDER

Afslutningstale fra en elev

juni 22, 2021

Festivalen, der ikke blev aflyst

juni 14, 2021
Fernisering af Maleri og Keramik på Hadsten Højskole

Kreative talenter viser deres evner frem

maj 13, 2021