Explora - Hadsten Højskole

EXPLORA-DAGENE

I løbet af dit højskoleophold vil du opleve dage, hvor det normale skema brydes og erstattes af exploradage.

Explora-dagene er anderledes dage med mulighed for fordybelse, fornyelse og ture ud af huset, og hvor vi går på opdagelse i, hvad vores fagområder også kan indeholde.
På hvert forårshold har vi cirka 12 explora-dage, mens efterårsholdet har omkring 8.

Explora-fagene vil være meget forskellige, så der vil helt sikkert være noget for alle.

Vi udvikler hele tiden på nye ideer til explorafag, og derfor kan vi heller ikke på forhånd sige præcis, hvilke explorafag, der er gældende det kommende forår. Nedenfor kan du se eksempler på mulige explorafag:

  • Hærvejsvandring

Vi skal vandre ad den ældgamle handels- og pilgrimsrute – Hærvejen – ned gennem Jylland. Vi kommer gennem fantastisk natur, oplever historiens vingesus og har masser af tid til samtale og plads til at lade tankerne flyve. Vi vandrer cirka 20 km om dagen og overnatter på herberger undervejs.

  • Kaos-tur (oplevelsestur)

En overlevelse/oplevelsestur, hvor intet er givet på forhånd. Informationerne er begrænsede, og det er i høj grad dig som deltager, der er med til at forme turen. Mere kan vi ikke sige… Men det er sjovt!

  • Mad med mere

Vi dykker ned i madens verden, når vi skal tilberede, smage og samle mad i forskellige sammenhænge. Du bliver bekendt med at sanke, kommer på besøg i et storkøkken og skal selv prøve kræfter med at lave mad under forudsætninger, der ikke nødvendigvis ligner dem, du har i dit eget køkken.

  • Thyborøn tæt på

Vi tager temperaturen på Thyborøn og møder de mennesker, der bor og arbejder i den lille fiskerby. Vi kommer både tæt på fiskerne, der holder fast i det stolte erhverv, samt besøger nogle af de tilflyttere, der er med til at bringe nyt liv til området.

  • Politik-tur til København

På turen til København går vi efter at få besvaret spørgsmålet “Hvem har magten i Danmark, og hvilke virkeligheder og problemstillinger har/ser forskellige magtaktører?” Vi taler bl.a. med journalister, embedsmænd, politibetjente og politikere for derigennem at få en større forståelse for, hvem der bestemmer hvad, og for hvilke problemstillinger og virkeligheder disse aktører ser og har. Som optakt til turen læser vi mindre artikler om magt-begrebet.

  • Portrætmaleri

Portrætmaleriet kan have mange facetter. Det kan udtrykkes med forskellige teknikker og ud fra forskellige kunsthistoriske perioder. Vi skal på inspirationstur og arbejde med et selvvalgt portræt og metode. Du vil få lejlighed til at male større, vildere og mere intenst på dette hold.

  • Krea-kaos

I denne workshop skal vi opleve mange forskellige udtryksmåder. Kan man tegne, til man segne(r)? Kan jeg lave billeder med pap og stof? Hvordan maler jeg, hvis penslen aldrig må røre lærredet? Kan jeg skabe et portræt uden ansigt. Må jeg bygge en skulptur af skrot? Alt er muligt – intet er umuligt, du skal bare være åben for indtryk og give det udtryk. Vi skal også på inspirationstur til Aarhus og se Kunstmuseet Aros og udvalgte værker.

  • Studieforberedelse

I denne workshop lærer du, hvordan du praktisk og mentalt kan navigere i studielivet. Vi læser også et par tekster fra videregående uddannelser og afprøver forskellige arbejdsformer, som du vil møde på din uddannelse.

BESTIL BROCHURE

Bestil brochure

VOXPOP


“Jeg har virkelig lært meget om mig selv ved at bo sammen med 100 andre unge.”
– Anton Rivall Andersen

NYHEDER

Tidligere elever kunne endelige mødes igen

oktober 05, 2021

Kærlighed i teateret

oktober 01, 2021

En weekend i kærlighedens navn

september 13, 2021