KUNST & KUNSTHÅNDVÆRK

FAGENE

Upcycling

I dette fag skal vi upcycle. Det vil sige, at vi skal lave skrald/skrot om til noget, der får mere værdi. Det kan være, du har brug for en lampe til skrivebordet. I stedet for at købe en ny lampe, kan vi arbejde med en brugt lampe, som vi bygger om og skaber noget helt nyt med. Formålet med faget er, at få ideer til at lave noget ”nyt” ud af noget, som ellers ville blive smidt ud. Vi skal tænke ud af boksen og ikke blot genbruge ting, men derimod skabe endnu mere værdi af brugte genstande.

Vi skal på tur til forskellige genbrugspladser og indsamle genstande, der kan bruges som materialer til vores upcycle projekter. Det kan også være, vi finder noget lækkert træ i vejkanten, der kan bruges. Eller det kan være, du selv ligger inde med noget stof, der passer ind i dit projekt.

Du kan tage udgangspunkt i dig selv, og hvad du tænker, du har brug for på sit værelse eller i dit kommende hjem. Det være mindre møbler, men det kan også være beklædning eller accessories. Nogle eksempler kan være, at en gammel t-shirt bliver revet i stykker og strikket om til en fed taske, eller at en plastik skål bliver til en lampe. Mulighederne er mange!

Læs mere om de øvrige fag under fagområdet Kunst & kunsthåndværk. Har du lyst til at læse mere om livet på Hadsten Højskole, så få tilsendt vores brochure her. Eller endnu bedre – kom og oplev Hadsten Højskole med egne øjne – book en rundvisning her!

Politik & Samfund

Idræt & Outdoor

Psykologi & Filosofi

Krop & Kost

Kunst & Kunsthåndværk

Musik & Sang

Kommunikation & Sprog

Explora