MUSIK & SANG

FAGENE

Syng Sammen

I dette fag skal vi gå på opdagelse i Højskolesangbogen, og så skal vi se os lidt omkring og finde de sange, som sagtens kan synges i fællesskab, men som af forskellige grunde ikke nåede med i Højskolesangbogen.  

Vi skal synge en masse, mens vi sidder omkring højskolens flotte nye flygel. Jeres egne tanker og forslag til fællessange vil i høj grad være omdrejningspunkt i timerne. Vi skal sammen gå i dybden med de mest interessante sange. Vi vil selvfølgelig også komme ind på sangenes historie. Og så undersøger og diskuterer vi, hvad der skal til, for at vi synes en fællessang er sangbar og “god”.

I fællesskab skulle vi gerne finde svar på disse spørgsmål: Hvorfor mon nogle sange er kommet med i Højskolesangbogen, når andre (som mere eller mindre åbenlyst er mindst lige så gode) ikke er sluppet igennem nåleøjet? Hvad var inspirationen bag tekster og melodier?Kan man adskille komponisten og forfatteren fra selve sangen?

I løbet af timerne laver vi vores eget interne tillæg til Højskolesangbogen med en håndfuld sange, som sagtens kunne have været med.

Faget er for alle med interesse i gode historier, poesi og fællessang. Faget er ikke et kor-fag, hvor det kræves at man nødvendigvis synger som Adele eller Frank Sinatra! Det vil om handle om sangene, ikke om hvordan og hvor smukt vi kan fremføre  dem.

Hvis du er nysgerrig på højskolen, så bestil en gratis brochure, eller kom ud og tal med os og få en rundvisning. Hvis du er nysgerrig på, hvilke andre musikfag vi har, kan du læse mere om dem her.

 

Politik & Samfund

Idræt & Outdoor

Psykologi & Filosofi

Krop & Kost

Kunst & Kunsthåndværk

Musik & Sang

Kommunikation & Sprog

Explora