Næste hold begynder den 6. januar 2019

Medietur til Aarhus

Eleverne besøgte DR, TV 2 Østjylland og Århus Stiftstidende

Journalisteleverne og andre medieinteresserede var en tur bag kameraet og mikronerne. De tog ind til Aarhus, hvor turen gik rundt til forskellige medier. Både TV, radio og avis. Her fik de et indblik i, hvordan de forskellige medier producerer journalistik, og hvor mange forskellige arbejdsfunktioner der er bag produktionerne.

På DR fik de en rundtur i hele huset. Her talte de med redaktører, journalister, praktikanter, fotografer og tømrere, som står bag scenografien. De var inde i P4 Østjyllands studie, hvor de kunne stille spørgsmål til radioværten. Som billedet også viser, var de også inde hos Liga på P3, hvor de er omgivet af trøjer, som deres gæster, landet bedste sportsudøvere, har doneret til programmet. Deres faste vært Julie Kiner fortæller om, hvordan de sætter udsendelsen sammen, og at meget af det bliver improviseret undervejs.

Der var også tid til et kig ned i DR’s enorme rekvisitrum, hvor alt fra tallerkner og lysestager til legetøj og trappestier befinder sig. De fandt også frem til det lille teater fra Sigurds Bjørnetime.

På TV 2 Østjylland var de inde at se studiet og kontrolrummet, hvor udsendelserne bliver styret fra. En producer viste dem rundt og fortalte om både de journalistiske og tekniske overvejelser bag programmerne. Der var også tid til et kig ned i garagen, hvor kameraerne befandt sig. Med bævende hænder fik eleverne lov til at teste et kamera til 500.000 kroner.

Dagen efter var destinationen Aarhus Stiftstidendes redaktion. Her havde chefredaktøren, Jan Schouby, sat et par timer af til at fortælle om hans arbejde. Han fortalte om, hvor avisen er på vej hen, hvor meget krisen kradser, og hvad fremtidsudsigterne for avisen ifølge ham er. Og så fyldte snakken om byens hold AGF også en del. Præcis som den gør i avisen.

Vi siger tak for gæstfriheden til alle medierne.