Hadsten Højskole

Naboerne til idrætsdag

faellesbillede_web

HADSTEN HØJSKOLE INVITEREDE NABOEN TIL IDRÆTSDAG
Af Jesper Hald (journalistelev på Hadsten Højskole)

Hadsten Højskole afholdt onsdag formiddag, i samarbejde med sprogskolen AOF MIDT Favrskov, en fælles idrætsdag på Hadsten Højskole. Formålet med arrangementet var klart: at skabe et godt kulturmøde i idrættens tegn.
Der var høj sol og brede smil, da sprogskoleeleverne indfandt sig på nabogrunden for at deltage i en fælles idrætsdag. Der var fem discipliner på programmet: rundbold, sækkeløb, skiløb, høvdingebold og fodbold, og over 200 elever fra sprogskolen deltog sammen med højskolens ca. 110 elever.

Kulturforståelse i højsædet
”Formålet er primært at få et fællesskab på en anderledes måde. Især for sprogskoleeleverne tænker jeg, at det er fedt at få mulighed for at få noget dansk kultur ind under huden,” siger Penille Blindbæk, højskoleelev og medarrangør. ”Også for højskoleeleverne tror jeg, at det er vigtigt at få en bredere forståelse for andre kulturer,” siger hun.

Et led i indlæringen
Medarbejder på sprogskolen, Lorna Davis, er også en af hjernerne bag idéen. ”Mange gange så har de (sprogskoleeleverne, red.) det sådan, at når de går rundt i byen, så er det som om, at det er ”dem” og ”os”, og her er det et fælles forum. For vi blander jo holdene bevidst, undtagen til fodboldkampen, så det ikke er ”os” og ”dem”,” siger hun.

Arrangementet bød også på andet end godt naboskab. ”Jeg synes, det er en rigtig god idé. Man kan lære mange ting på skolen, men det er også det at være i kontakt med danskerne. Det er dejligt, og det hjælper,” siger sprogskolemedarbejder Abdalla Shuki Hamo.
Højskolesejr i fodbold.

Idrætsdagen blev afsluttet med en fodboldkamp foran de øvrige deltagere. Det blev en tæt kamp, som hjemmeholdet vandt i en straffesparkskonkurrence. Efter kampen takkede arrangørerne alle for et vellykket arrangement, og selvom at højskoleholdet vandt i fodbold, så var der ingen tvivl om, hvem der var dagens helt store vinder: fællesskabet.