ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Næste hold begynder den 23. februar 2020 - UDSOLGT

Bæredygtighed Hadsten Højskole

Bæredygtighed på Hadsten Højskole

På Hadsten Højskole gør vi meget for, at vores skole bliver så bæredygtig som muligt. Vi ved, at det betyder noget for vores elever, og vi føler et ansvar for at gå forrest i kampen mod en mere bæredygtig verden.

Derfor arbejder vi hver dag med store og små tiltag, der skal skubbe os i den rigtige retning. Herunder kan du læse mere om, hvilke konkrete tiltag der bliver gjort på Hadsten Højskole.

 • Højskolernes BæredygtighedsNetværk
  Hadsten Højskole er medlem af Højskolernes BæredygtighedsNetværk. Det betyder, at vi lever op til en række af de krav, som er sat for alle medlemmer af netværket. Det drejer sig blandt andet om undervisning i bæredygtighed, fokus på madspil og inddragelse af elever.
 • Reefood-certificeret
  Madspild er en af de store klimasyndere i fødevaresektoren i Danmark. Derfor arbejder vi på at nedbringe vores madspil så meget som muligt. Det gør vi så godt, at vi i 2019 modtog et Reefood-certifikat. Det betyder, at vi lever op til en række krav om vegetariske retter og håndteringen af overskudsmad. Læs mere her.
 • Klimaklanen 
  På hvert elevhold vil der være mulighed for at blive medlem af Klimaklanen. Dette er et frivillige elevudvalg, der arbejder mod at ændre store og små ting på højskolen, så vi kan leve mere bæredygtigt. Eleverne driver selv udvalget og står selv for de initiativer, der bliver taget. Blandt andet har Klimaklanen fået fjernet alle engangskrus på skolen og opsat flere papirskraldespande på fællesarealerne. Derudover har de bl.a. deltaget aktivt i debatten om flere vegetariske retter.
 • Grøn strøm 
  Fra starten af år 2020 bliver al elektricitet Co2-neutralt. Vi har valgt at skifte leverandør for at få leveret en mere bæredygtig strøm, end den vi hidtil har haft. Derudover har skolen tre solcelleanlæg på taget, som også producere en ikke ringe del af den strøm, vi bruger.

BESTIL BROCHURE

Bestil brochure

VOXPOP


“Jeg faldt for muligheden for at blande fag på tværs af områder.”
– Pernille V. Holm

NYHEDER

Explorauge: Find ud, find ind, find vej og find ro.

februar 12, 2020

Vinterbadetur blev til mudderbad på hjemturen

februar 07, 2020
Højskoleweekend Oscars Hadsten Højskole

And the Oscar goes to...

februar 03, 2020