Foråret 2021 starter 10. januar - Enkelte drengepladser tilbage.

Bæredygtighed Hadsten Højskole

Bæredygtighed på Hadsten Højskole

På Hadsten Højskole gør vi meget for, at vores skole bliver så bæredygtig som muligt. Vi ved, at det betyder noget for vores elever, og vi føler et ansvar for at gå forrest i kampen mod en mere bæredygtig verden.

Derfor arbejder vi hver dag med store og små tiltag, der skal skubbe os i den rigtige retning. Herunder kan du læse mere om, hvilke konkrete tiltag der bliver gjort på Hadsten Højskole.

• Højskolernes BæredygtighedsNetværk
    Hadsten Højskole er medlem af Højskolernes BæredygtighedsNetværk. Det betyder, at vi lever op til en række af de krav, som er sat for alle medlemmer af netværket. Det drejer sig blandt andet om undervisning i bæredygtighed, fokus på madspil og inddragelse af elever.
  • Reefood-certificeret
    Madspild er en af de store klimasyndere i fødevaresektoren i Danmark. Derfor arbejder vi på at nedbringe vores madspil så meget som muligt. Det gør vi så godt, at vi i 2019 modtog et Reefood-certifikat. Det betyder, at vi lever op til en række krav om vegetariske retter og håndteringen af overskudsmad. Læs mere her.
  • Klimaklanen
    På hvert elevhold vil der være mulighed for at blive medlem af Klimaklanen. Dette er et frivillige elevudvalg, der arbejder mod at ændre store og små ting på højskolen, så vi kan leve mere bæredygtigt. Eleverne driver selv udvalget og står selv for de initiativer, der bliver taget. Blandt andet har Klimaklanen fået fjernet alle engangskrus på skolen og opsat flere papirskraldespande på fællesarealerne. Derudover har de bl.a. deltaget aktivt i debatten om flere vegetariske retter.
  • Grøn strøm
    Fra starten af år 2020 bliver al elektricitet Co2-neutralt. Vi har valgt at skifte leverandør for at få leveret en mere bæredygtig strøm, end den vi hidtil har haft. Derudover har skolen tre solcelleanlæg på taget, som også producerer en ikke ringe del af den strøm, vi bruger.

Bestil brochure

“Jeg faldt for muligheden for at blande fag på tværs af områder.”
– Pernille V. Holm

Hadsten Højskole Prisen 2020

Hadsten Højskole Prisen uddelt

september 24, 2020