Næste hold begynder den 6. januar 2019

På besøg i Den Gamle By

Hadsten Højskole ligger kun 25 minutter fra Aarhus midtby i tog, hvilket gør det nemt at tage på ture og udflugter i undervisningen. I den her uge gik en af turene til Den Gamle By. Her besøgte eleverne Aarhus-museet i den moderne by, der fortæller historien bag Aarhus som by. Både historisk og kulturelt. Derefter fik eleverne lov til at gå rundt på egen hånd, hvor de samlede observationer fra de forskellige huse. Lugte, lyde, samtaler, indtryk og visuelle oplevelser. Dem skrev de ned som en note på deres telefoner.

Da de kom tilbage på skolen, blev der indrettet en skrivesalon. Der var kaffe, te og gammeldags kager fra Den Gamle Bys egne bager for at sætte ekstra skub i minderne. Fire og fire fik de til opgave at skrive en reportage. Benspændet var, at de skrev i det samme Google Docs-dokument. Uden at måtte kommunikere. Så deres non-verbale samarbejdsevner blev for alvor sat på prøve.

Det mundrede ud i fem gode reportager, og den bedste af dem blev præmieret.