Næste hold begynder den 11. august

På gensyn til forårsholdet ’19

Afskedskram

Selvom eleverne har forsøgt at trække afskeden så længe som muligt, så var det i dag slut. Slut på fem måneders højskoleforløb med alt hvad det indebærer. Slut med at vågne op sammen med 100 andre mennesker og slut med at gå til morgensamling, fællestime, undervisning og kaffeaftener. De seneste 24 timer har eleverne forsøgt at suge hvert et sekund til sig, for at få det sidste med.

Fredag morgen startede med den sidste rengøring af elevernes egne værelser. Et projekt, der førte til, at det var stort set umuligt at komme ind på værelsesgangene, fordi alle tasker, madrasser og anden opbakning nu stod der.

Alle værelser blev godkendt af rengøringspersonalet, inden det var tid til den sidste morgensamling. Udover sange fra højskolesangbogen, gennemgik eleverne statistikker over deres forbrug i Einstein, holdt taler og lyttede til den musik elektronisk musik-holdet havde produceret. Desuden blev årets højskolesang udpeget, og som det tidligere er sket, faldt valget på “Visen om de atten Svaner”.

En nat, der ikke måtte slutte

Eftermiddagen brugte eleverne på at skrive de sidste breve til hinanden. Herefter blev festtøjet fundet frem en sidste gang. Rundt om på skolen kunne man fornemme, at folk stimlede sammen i deres gangråd en sidste gang for at følges ned i spisesalen til afslutningsfesten.

Her stod den på trerettes middag, samt indslag fra både lærere og elever. Nogle velforberedte, andre spontant opståede, men alle til stor glæde for tilhørerne. Undervejs var der også tid til at synge de meste populære sange fra højskolebogen én sidste gang.

Det var dog langt fra de sidste sange, der blev sunget den aften. Efter middagen tog skolens bands over og spillede en koncert med alle de numre, de har øvet på hele året. Det skød for alvor festen i gang. En fest, der for de mest standhaftiges vedkommende første sluttede mange timer inde i søndagen.

På gensyn

Søndag formiddag var der forberedt den helt store afskedsbrunch til eleverne. Lydniveauet i spisesalen var noget lavere end aftenen forinden, og en blanding af træthed og udsigten til afsked, satte sine spor på stemningen.

I silende regn blev flaget sunget til tops af elever og lærere, inden dagens sidste programpunkt nu ikke længere var til at komme udenom. Det var tid til at tage afsked med hinanden og med skolen. Traditionen tro var det en seance, der bød på både gråd og grin. Så småt begyndte de første og forlade skolen, og langsomt fulgte flere efter, indtil den sidste kuffert var slæbt ud af skolen.

Tusind tak for fem fantastiske måneder til forårsholdet ’19. Vi håber på at se jer igen til elevstævner og lignende arrangementer i fremtiden.