Hadsten Højskole
Næste hold begynder den 6. januar 2019

Personalet på tur

Personalet på Hadsten Højskolen var sammen på udflugt til Mols

To gange om året tager hele personalegruppen på Hadsten Højskolen på tur. Eleverne holder fri hjemme på skolen, og de ansatte står på skift for at arrangere dagens begivenheder. I mandags var det musiklærer Steffen og køkkenansvarlig Tine, der stod for dagen.

Den begyndte på Højskolen på Kalø, hvor vi fik morgenmad og en fortælling om stedets historie. Derefter var der en lille vandretur i det natursmukke Mols. Vi endte i Bregnet Kirke, som er kendt for sin moderne udsmykning af kunstneren Arne Haugen Sørensen. Både altertavlen, alterstolen og de små billeder på kirkebænkene er hans værk.

Til frokost drog vi til Rønde for at besøge den klimabevidste vegetarrestaurant Moment. De dyrker alle deres madvarer selv, har bygget hele huset i klimavenlige materialer, og selv deres keramik er speciallavet til dem uden glasur, så de kan smide det i kompostbunken, når de engang ikke bruger det længere. Vi kan nok ikke kopiere deres tiltag en til en på højskolen, men der var masser af inspiration til en grønnere hverdag. Efter en gåtur på Friland var dagen slut, og det var atter tid til at komme hjem til Hadsten og eleverne.