Hadsten Højskole
Næste hold begynder den 6. januar 2019

Podcast på skolen

Længe har vi gået og puslet med idéen om et podcaststudie på skolen. Kristian Kirk, lærer i StorySlam og Julie Sølvsten, lærer i journalistik, har begge ønsket at bruge podcast-mediet i deres undervisning. Nu er vi nået i mål med det, da vi har købt udstyr til, at eleverne kan producere deres egne programmer.

I samme ombæring fik vi freelance-journalisten Lasse Ørum Klinke, der arbejder med podcast, ud til at lave en workshop for eleverne. Over flere dage lærte de om historiefortælling, indsamling af lyd og klipning af podcast. De endte hver især ud med deres egen podcast. På billedet sidder nogle af journalisteleverne og hører hinandens podcast, mens der er godt gang i strikketøjet også. Der er fundet en ny efterårsaktivitet til de mørke aftener.

Nu glæder vi os til, at vi får brugt lydmediet i flere forskellige sammenhænge og fag. Måske der kommer en lille podcast-redaktion med nyheder fra Hadsten Højskole i fremtiden.