Næste hold begynder den 5. januar 2020

Politiet testede narkohunde på eleverne

politi Hadsten Højskole prøve hunde

Som et led i vores samarbejde med politiet, havde vi i dag besøg på højskolen. Omkring femten betjente og ti hunde var på plads og fik kortvarigt højskolen til at ligne et sted, hvor en større razzia var i gang. Virkeligheden var dog en lidt anden.

Politiet var på besøg, for at teste de hunde, de ønsker at bruge som narkohunde i forskellige sammenhænge. I den forbindelse skal hundene testes i forskellige situationer, hvor der er mange mennesker samlet på ét sted. Derfor har politiet brug for en del figuranter. Heldigvis er det noget, som særligt vores elever gerne stiller op til.

Testen går blandt andet på, at hundene skal kunne udpege en person i en flok, som kunne være i besiddelse af ulovlige stoffer. Derudover skulle hundene undersøge eleverne en for en for at finde ud af, om nogle af dem havde stoffer på sig. Her skal det siges tydeligt, at politiet selv medbringer den narko, som hundene skal finde, og placerede den på eleverne.

Læs mere om vores prøveforberedende kursus til Politiskolen

En af flere dage med politiet

Selvom det langt fra er hver dag, at politiet kommer på besøg på højskolen, er det ikke et enestående tilfælde. I løbet af et semester er der nemlig flere dage, hvor politiet skal bruge statister, eller hvor eleverne får mulighed for at blive undervist af folk fra politiet.

Således har vores politielever allerede været i Vejle, hvor de skulle agere uromagere til en af politiets øvelser. Næste uge er det så vores tur til at være værter, når der bliver afholdt Politidag. Her vil politiet stå for hele dagen og blandt andet teste eleverne i den fysiske optagelsesprøve.

Vi ved, at eleverne sætter pris på muligheden for at få et indblik i politiets arbejde bag kulisserne. Derfor prioriterer vi også, at vores elever får mulighed for at deltage. Det ruster dem forhåbentligt endnu bedre i forhold til at opfylde deres ønske om at blive optaget i politiet senere hen.