Næste hold begynder den 8. September
MAJ

Politiets narkohunde blev testet på Hadsten Højskole

Politi narkohunde test

Det er ikke hver dag, man møder uniformerede betjente på skolens kontor. Heldigvis. Ikke desto mindre var det tilfældet, da der tirsdag morgen var besøg af ikke mindre end fem repræsentanter for politiet.

Anledningen var, at Hadsten Højskole havde sagt ja til at hjælpe politiet med en test af deres narkohunde. Et samarbejde som vi har haft over en længere periode med politiet.

I alt tre potentielle narkohunde plus førere skulle igennem forskellige prøver. For at hundene kunne komme videre i processen med at blive egentlige narkohunde i funktion, krævede det, at de bestod dagens udfordringer.

Elever i nærkontakt med narkohunde

Til selve testen agerede cirka 15 elever figuranter. Blandt dem fik en lille håndfuld placeret forskellige ulovlige stoffer i enten bukser eller strømper. Det var derefter hundenes opgave at udpege de elever, der havde stofferne på sig.

For at udfordrer hundene skulle de både finde frem til stofferne mens eleverne stod i større grupper, samt gennemsøge dem én og én. Heldigvis for hunde og førere lykkedes det at finde frem til alle de gemte stoffer. De bestod derfor alle tre.

Besøget var samtidig en lærerig oplevelse for alle eleverne, særligt dem der går på det prøveforberedende kursus til Politiskolen. De fik både set, hvordan man træner politiets hunde, samt mulighed for at få en snak med nogle af de betjente, der var tilstede.