Hadsten Højskole
Næste hold begynder den 12. august

Postkort fra studietur

Gangene har stået tomme i en uges tid. Alle elever og en stor del af lærerne har været ude at opleve verden på studieture. En stor gruppe elever fyldte to busser og satte kursen mod Tjekkiet. Her var der et tætpakket program og god mulighed for at udfordre sig selv. Eleverne kastede sig ud i skiløb, kilometerlange kælketure, vandreture til den polske grænse, rapelling, rope-park og giant swing, hvor eleverne fløj gennem luften.

På hotellet var der tid til at restituere i wellness-området, spille spil og synge højskolesange. På elevernes opfordring havde vi taget et par kasser sangbøger med, og det bragte i den grad Hadsten Højskole-stemning til Tjekkiet.

Street art og Disco-Dienstag

Da adrenalin-depoterne var brugt op, og lårmusklerne var godt ømme, drog vi mod Berlin. Her var der tid til at fordybe sig i kultur og historie. Både på egen hånd og i grupper. I mindre grupper blev vi vist rundt i Berlin med fokus på street art og graffiti. Rundviserne var en skuespiller, en filminstruktør og en kunstner, der kendte alle små gadehjørner og gyder af Berlin.

Vi nåede også på karaokebar, hvor mange af eleverne nød godt af rampelyset og klapsalver. Her var der også plads til et par klassikere fra Højskolesangbogen. En anden aften stod i dansens tegn, da vi indtog gulvene til Disco-Dienstag i en af Berlins gamle balsale. Og så nåede vi også i Hohenschönhausen, hvor vi så det gamle Stasi-fængsel og mødte nogle af de tidligere indsatte. En oplevelse der gjorde indtryk på eleverne.

Det var en gruppe trætte elever, der vendte hjem mod Hadsten Højskole. Heldigvis havde de en lille påskeferie til at forberede sig på hverdagen igen. Flere af dem brugte den på Højskolen, som selvfølgelig altid holder åbent. En påskefrokost blev det også til.

Hvis du vil følge hverdagen på skolen, kan du også følge os på de sociale medier.

Hadsten Højskoles Facebookside

Hadsten Højskole på Instagram