Næste hold begynder den 5. januar 2020

Finurlige opfindelser i klimaets navn

Storm-P maskinerFredag eftermiddag på Hadsten Højskole er altid noget særligt. På skemaet står fællestime, men det dækker over en meget bred pallette af mulige aktiviteter. Lige fra foredrag, koncerter, hypnoseshow til noget helt fjerde. Og denne fredag faldt i sidstnævnte kategori.

Der stod Storm P på programmet, eller rettere Storm P maskiner. For de uindviede er der her tale om maskiner, der skal tjene et ganske simpelt formål. Det kan eksempelvis være at gøre opmærksom på den nærmeste stikkontakt. Dog skal maskinen gerne være så kompliceret som overhovedet muligt, om end dens formål er simpelt.

Denne type maskiner tegnede Storm P ofte, og med afsæt i de tegninger, var det nu elevernes tur til at tænke som tegneren. Opgaven lød på, at de skulle bygge en Storm P maskine, som havde et klimavenligt sigte. Til formålet var kælderen blevet tømt for kasser med skrammel, som eleverne have til rådighed.

Lyseslukkere, vandingsanlæg og affaldssortering

Eleverne blev delt ud i hold af cirka fem personer, og havde derefter halvanden time til at løse opgaven. Hvilket klimamæssigt problem, de ville kaste sig over, måtte de helt selv vælge. Det vægtede dog tungt i den endelige bedømmelse, at de havde indtænkt klimahensynet.

Flere af grupperne valgte at bygge maskiner, der mindede folk om at slukke for lyset. Andre lavede maskiner, hvis formål var at vande planter, mens en tredje gruppe lavede en maskine, der kun sorterede papir. I hvert fald var det tanken.

Til sidst præsenterede alle grupperne deres vittige påfund. Nogle af maskinerne gik delvist i stykker kort inden præsentationen, men alle grupper formåede dog at fremføre et eller andet. Den vindende gruppe blev en af dem, der fokuserede på lyseslukning. Herunder kan du se en video, hvor de fremviser deres projekt.