Foråret 2021 starter 10. januar - Enkelte drengepladser tilbage.

Succesfuld debut til højskolefestival

Festival højskole Hadsten

Sommer er for mange lig med festival. Men hvad gør man, når de festivaler, man havde glædet sig til, alle sammen er aflyst? Man laver naturligvis bare sin egen. Og det var lige præcis det der skete i fredags, hvor der for første gang blev afhold højskolefestival på Østergade.

Eleverne udgjorde både bands og publikum, og stod samtidig for de mange aktiviteter, der løbende foregår på ”festivalpladsen”. Her var det blandt andet muligt at slå søm i, blive ansigtsmalet, tegne på det store årgangsmaleri og meget andet.

Festival blev åbnet med fællessang, og efterfølgende åbnede pladsen, og folk havde rig mulighed for at besøge de mange boder og workshops, samt at smage på både slushice og popcorn. Og så var det tid til, at Store Scene åbnede, med taler under temaet ”Mit forår 2020”. Allerede under første tale måtte det hele dog afbrydes, da regnen havde meldt sin ankomst. Det betød, at festivalpladsen skulle ryddes i en fart, så alle boder og lignende ikke gik i stykker.

Godt humør i dårligt vejr

Med alting i tørvejr kunne talerne fortsætter på Store Scene, og talerne blev fulgt op af en række musikalske indslag, som sparkede gang i festivalstemningen. Regnen havde ingen intentioner om at ophøre, men det afholdte ikke eleverne fra at besøge fodboldvæggen, hvor de skulle sparke til måls. Dog blev det en anelse for spændende, da et tordenvejr kom faretruende nært. Heldigvis var det alligevel frokosttid, og alle kunne søge i tørvejr.

Efter maden blev der afholdt tombola. Byens butikker havde været meget gavmilde med at donere til den lille tombola, hvorfor der var masser af spændende præmier at vinde. Alt fra shampooer til rødvin var på spil, og over 30 heldige vindere blev kåret.

Det hele sluttede af på Store Scene, der bød på standup, inden de sidste musikalske indslag sørgede for den perfekte afslutning på dagen. Lige så hurtigt som festivalen var opstået, var alle spor af den forsvundet. Alle var dog enige om, at det havde været en sjov og mindeværdig dag.