Næste hold begynder den 11. august

To generationer i smuk harmoni

Besoeg af Aeldresagen

Onsdag aften steg gennemsnitsalderen for de tilstedeværende på højskolen en smule, da omkring 40 veloplagte medlemmer af Ældresagen lagde vejen forbi Hadsten. Enkelte var endda så ivrige for at komme i gang, at de mødte op en halv time før det egentlige program. Heldigvis var der varm kaffe på kanden.

Efterhånden som flere stødte til blev der også serveret et stykke kage i spisesalen, inden dagens egentlige højdepunkt: Fællessang. I adstadigt tempo gik turen fra spisesalen mod foredragssalen, hvor de blå højskolesangbøger stod klar.

Inden selve sangtimen blev de besøgende budt velkommen af forstander Jacob Kjærsgaard, der satte en munter stemning fra start. Efter en kort introduktion satte Steffen fingrene på tangenterne og fællessangen kunne begynde.

Eleverne kom på banen

Selvom Jacob troede, at han havde valgt en del sange, som de ældre kunne synge med på, var der alligevel en håndfuld, som ikke alle kendte. Derfor måtte forstanderen også grave ned i bunken af sikre vindere, for som han selv sagde: ”ikke at få højlydte klager efterfølgende”.

Der blev dog plads til et par nyere sange også. Her fik de besøgende hjælp af en håndfuld elever, der agerede kor på de sange, som de ældre ikke var bekendte med. Efter en times tid var sangstemmerne slidte, og det var tid til et velfortjent aftensmåltid.

Det var en varm stemning, der hærskede i spisesalen, hvor elever og besøgende sad side om side og fik en god snak om højskolelivet. Efter maden vendte gæsterne igen snuden hjemad med smil på læben.

Vi siger tak for besøget til alle, der mødte op!