Næste hold begynder den 11. august

Tøjbytte og lappeløsninger – for klimaets skyld

Tojbytte og Makers Cafe

Eleverne har været i de inderste kroge af deres skabe for at finde ud af, om de havde noget tøj liggende, de enten ikke bruger længere, eller som trænger til at blive repareret. Alt sammen i den gode sags tjeneste.

I dag har vi nemlig afholdt Makers Cafe og Tøjbytte. Det gik i alt sin enkelthed ud på, at både elever, lærere og andre interesserede kunne bytte deres brugte tøj til noget nyt, eller få shinet deres gamle sko, tasker eller trøjer op af skolens elever. Samtidig var det muligt at få repareret sit tøj, hvis der f.eks. manglede en lap på et par bukser.

Det resulterede i, at både elever og folk fra lokalområdet mødte talstærkt op for at få fornyet garderoben, samtidig med at de støtter en god sag. Alt det tøj, som ikke blev taget, giver vi nemlig videre til genbrugsbutikkerne i byen.

Det hele sker som en del af Favrskov Kommunes klimauger, hvor der i hele kommunen er fokus på bl.a. bæredygtighed og genbrug. Så i stedet for at smide tøjet ud, forsøger vi at give det nyt liv. Enten med små forbedringer eller ved at give det videre til en ny ejer, der kan få glæde af det.

Et klimavenligt måltid

Udover vores tøjbytte-arrangement afholdte vi også en klimamiddag. Menuen bestod af indisk dhall med røde linser, raita, naanbrød og en salat med butternutsquash og grønkål.

Igen var det ikke kun skolens elever, der kunne deltage. Folk udefra var også kommet for at få sig et klimavenligt måltid i hyggelige rammer her på skolen.

Vi er glade for at se, at der var stor interesse for arrangementet og takker alle, der var med til at støtte det gode formål.