Foråret 2021 starter 10. januar - VENTELISTE.
MAR

Tunge beats og vild weekendrap

Der blev spyttet rim og droppet beats, da forårets tredje højskoleweekend løb af stablen. Temaet for weekenden var ”Uncovered”, og dækkede mest af alt over, at eleverne intet vidste på forhånd. De havde altså ikke haft mulighed for at forberede sig på den flodbølge af oplevelser, der skyllede ind over højskolen fredag og lørdag.

Allerede inden weekendens program begyndte var der god energi på skolen. Fredagens fællestime bød nemlig på et oplæg med tv-journalisten, Rasmus Tantholdt. Et foredrag, som eleverne selv havde fået i stand, og som de derfor havde set meget frem til. Og de blev bestemt ikke skuffede. Med den aperitif overstået, var det nu tid til weekendens egentlige program.

Fredag aften blev sparket i gang med en danseworkshop, som to elever havde planlagt. Der stod hiphop på skemaet, og selvom det ikke var alle, der havde lige let ved dansen, var alle villige til at gøre deres bedste. Trætte og glade gik eleverne efterfølgende hvert til sit, spændte på hvad lørdagen ville bringe.

Beatboxing og freestylerap

Umiddelbart efter morgenmaden skulle eleverne i gang med den næste udfordring.  Enkelte elever havde endnu ikke fået søvnen helt ud af øjnene, da de satte sig til rette i foredragssalen. Men i løbet af få minutter, var selv den mest dvaske elev lys vågen Foredragssalen var nemlig blevet indtaget af to unge herrer, der kunne sætte gang i en formiddagsfest.

Freestyle-rapperen Fætter Anders og Beatboxeren J-cap havde indfundet sig i foredragssalen og gav smagsprøver på deres kunnen. Dog var hovedformålet med deres besøg at lærer fra sig. Eleverne fik derfor et lynkursus i, hvordan man kan få læberne til at agere trommesæt, så de kunne lave deres egne beats. Samtidig skulle de skrive en rap, som skulle passe til beatet.

Det gav en elektrisk stemning på hele højskolen, og selv efter workshoppen var afsluttet, havde eleverne svært ved at lægge sangene fra sig. Flere af grupperne gav under aftensmaden også eksempler på, hvad de var kommet op med. Og det var intet mindre end imponerende, hvor meget grupperne havde nået på så relativt kort tid. Lørdagens sluttede traditionen tro et brag af en fest der fortsatte langt ind i søndagen.