Foråret 2021 begynder 10/1 - VENTELISTE.

Stor interesse for at følge valgnatten

Valgaften USA

Det amerikanske valg fylder for mange os i disse timer. Og selvom de første resultater tikker ind midt om natten her i landet, følger mange stadig med. Sådan er det også her på højskolen.

Det meste af aftenen blev brugt på at pynte op, købe masser af sodavand og snacks og gøre klar til en nat, der ikke giver plads til mange timers søvn. Klokken 22 gik selve valgaftenen så i gang. Gymnastiksalen blev i den forbindelse omdannet til en stor valghal, hvor eleverne fulgte med i udviklingen i løbet af aften og nat.

Aftenen startede med en kort introduktion til det amerikanske valgsystem, som vores politiklærer Erik stod for. Her gjorde han det blandt andet klart, hvilke stater der er særligt interessante i år, samt hvorfor man godt kan vinde nøglerne til det hvide hus, selvom modkandidaten har fået flere stemmer.

Eleverne havde desuden lavet en tipskupon, hvor de skulle gætte på udfaldet af forskellige scenarier. De mest udholdende elever måtte give op ved 5-6 tiden i morges, hvilket blev meget tydeligt til dagens morgensamling, hvor renderne under øjnene var ekstra dybe. Og selvom resultatet af valget endnu ikke er klart, havde eleverne en lærerig og hyggelig aften.