Foråret 2021 begynder 10/1 - VENTELISTE.

Velkommen til Foråret 2020

Velkommen foråret 2020

Et nyt år er startet, og et nyt elevhold har taget hul 23 ugers højskoleophold her på Hadsten Højskole. For nogles vedkommende er de kommet langvejs fra, andre har ikke rejst så langt, men fælles for dem alle er, at de nu begynder på et kapitel af deres liv, som de I høj grad selv er med til at forme.

Som altid mødte eleverne ind søndag eftermiddag. Selvom den officielle start på indkvarteringen er klokken 14, har der gennem tiden altid været elever, der har været hurtigt ude af starthullerne og er mødt endnu tidligere. Dette var også tilfældet i år, om end det ikke var mange.

Til gengæld ankom der i løbet af eftermiddagen en konstant strøm af elever ind gennem dørene til Søljehallen, hvor nøgleudleveringen fandt sted. Den ene med flere store kufferter og poser end den anden. Nogle kom alene, andre med hele familien, men fælles for alle var, at klokken 17 stod de på egne ben. Ikke mere familie, ikke flere til at støtte sig op af. For nu var det tid til at skyde højskoleopholdet i gang.

Hvem er hvem?

Den første udfordring for de nye elever er at finde ud af, hvad alle de 100 andre elever hedder, hvem de er og hvordan man forholder sig til dem. Derfor bød den første aften også på flere aktiviteter, der havde til formål at bringe eleverne lidt tættere sammen.

En af dem var fællesdans i gymnastiksalen, hvor eleverne blev tilfældigt parret og derefter kastet ud i at lære en simpel dans. Dog bød dansen på en hel del vendinger og finurlige trin, hvilket betød, at der opstod et mindre kaos på dansegulvet. Helt efter hensigten, som var at bringe eleverne tættere sammen og fjerne den værste nervøsitet.

Efter alle havde fået varmen i gymnastiksalen stod den på en let forfriskning i spisesalen, inden det officielle program for førstedagen var ovre. Der er mange nye indtryk at tage ind, mange informationer at huske og generelt bare en del ting at forholde sig til, når man starter op et nyt sted. Hadsten Højskole bliver elevernes hjem de næste 23 uger, og vurderet på det første halve døgn, skal det nok blive en succes.

Velkommen til Forårsholdet 2020!