Næste hold begynder den 5. januar

Velkommmen til efteråretsholdet 2019

Så kom dagen, hvor 60 nye elever for første gang satte deres fødder på Hadsten Højskole som en del af efterårsholdet 2019. Forventningsfulde, spændte og en anelse nervøse for, hvad de næste måneder vil bringe, blev skolen langsomt fyldt med kommende elever, der blev anvist deres hjem de næste godt fire måneder.

Selvom den officielle indtjekning var sat til klokken 14, var cirka ti procent af de kommende elever allerede mødt op inden klokken slog 14:00. Måske at frygt for, at de ville komme for sent. Måske, fordi de ikke kunne vente med at komme afsted. Eller måske fordi deres forældre tog højde for alverdens trafikpropper, punkteringer og andre uforudsete forhindringer.

I løbet af eftermiddagen steg lydniveauet på alle værelsesgangene, i takt med at stadig flere værelser blev beboet af nye elever. Men som aftenen nærmede sig forstummede en del af snakken, fordi forældre, søskende og kærester stille og roligt vendte snuden hjemad igen. Så blev det alvor.

Velkomst og isbrydning

Med forældrene sendt tilbage på landevejen og kufferterne båret op på værelserne, var det nu tid til at lærer hinanden at kende. Det skete med en klassisk lær-hinanden-at-kende-leg, der kunne være med til at starte samtalen.

Efterfølgende stod den på middag med dessert, inden eleverne skulle have gang i bentøjet og hofterne med en lille dansesession først an af idrætsunderviser Kristian Kirk.

Aftenen sluttede med fælles brætssspilsaften i spisesalen, hvor eleverne fik frit til selv at finde sammen og hygge sig, spille eller bare vende en begivenhedsrig dag med sidemakkeren. Derefter var det til køjs, så alle indtryk kunne blive fordøjet, inden en ny dag stod for døren.