Hadsten Højskole
Næste hold begynder den 6. januar 2019

Vellykket børnedag på Hadsten Højskole

explora_5kl

I går kom skolens explorer-uge til sin konklusion, da folkeskoleelever fra Bavnehøjskolen og Hadsten Skole var inviteret ud til en sjov og lærerig dag, hvor det var højskoleeleverne der alene stod for undervisningen. Eleverne skulle stå for 4 forskellige fag, der skulle undervises i. Disse fag var ”politik og samfund”, ”kommunikation og sprog”, ”kunst og musik” og ”idræt og outdoor”. Udover disse fag var der også to andre elevgrupper, der stod for logistikken omkring arrangementet, og et journalist-hold, der skulle sørge for at dække explorer-ugens forløb på Facebook, Instagram og højskolens hjemmeside. Det var dog ikke for sjov og spas, at lærerne på Hadsten Højskole havde valgt at give eleverne denne opgave, siger sundheds- og idrætslærer, Rikke Nørgaard; ”Det handler jo om for eleverne at være på, og være klar på at alt ikke kan gå som planlagt. Det så vi også til morgensamlingen, hvor den ellers var super godt planlagt, men den sluttede 10 minutter før tid. Og hvad gør man så? Så det handler jo om for elever at være ”på”, og forhåbentlig også at eleverne kan mærke at vi rykker i fællesskab.” Siger hun, før hun også fortæller om sin forhåbning om, hvad 5. klasserne kan lære af dagen: ”Jeg har snakket med nogle af folkeskolelærerne, der synes at det er helt vildt fedt at de er blevet inviteret. De er glade for at komme herned og opleve noget andet end deres almindelige skolehverdag. Derudover kan man jo også sige, at børnene er mikset blandt tre forskellige klasser fra to forskellige skoler – så de er jo nødt til at arbejde sammen med andre børn, de ikke kender. Derudover er de også meget interesserede i at lære noget om højskolelivet, så det er jo fedt”.
Børnene er blevet testet i alt fra politisk viden, til dekoration af skotøjsæsker og forskellige fysiske lege, og spørger man dem, har dagen været sjovere end deres almindelige skoledage: ”Vi troede, at det ville blive sådan en kedelig dag, men den har faktisk været rigtig sjov. Eleverne er rigtig gode, fordi de er søde og sjove.” Udtaler Sashia og Silla, begge fra Hadsten Skole.
Vores explorer-uge er nu slut, og tre dage med anderledes udfordringer og højt humør er gået på hæld. Har du lyst til at læse mere om explorer-ugens forløb, eller om højskolen generelt, så find os på Facebook eller Instagram, hvor eleverne selv med jævne mellemrum slår billeder, videoer og andet op fra hverdagen på højskolen. Hold også øje med Favrskovposten, som også var til stede på børnedagen for at dække begivenhederne.