Næste hold begynder den 11. august

Vi tyvstarter valgkampen

Valgdyst 2019

Et folketingsvalg er lige om hjørnet, og selvom Lars Løkke Rasmussen endnu ikke har trykket på knappen, kunne vi ikke vente længere. Derfor tog vi torsdag aften forskud på valgkampen, da vi fik besøg af seks folketingskandidater til valgdyst.

De sekskandidater var hhv. Michael Aastrup Jensen– Venstre, Claus Kvist Hansen – Dansk Folkeparti, Daniel Toft – Socialdemokraterne, Peder Meyhoff – Enhedslisten, Mona Juul – Konservative og Kathrine Robsøe – Radikale.

Efter en kort introduktion af de enkelte kandidater var det tid til at komme i gang.

Engagement gav forlænget spilletid

Det var bestemt på forhånd, at kandidaterne skulle svare på spørgsmål om velfærd, klima og udlændinge. Her fik alle kandidaterne mulighed for at give deres holdning til kende om de enkelte emner. Det blev blandt andet til en snak om flytrafik og grænsebomme.

Herefter var der mulighed for at eleverne kunne stille spørgsmål til panelet. En mulighed, som flere af eleverne valgte at gribe til blandt andet at diskutere EU, topskat og politikerpension. Det store engagement fra elevernes side betød dog også, at selve arrangementet blev lidt længere end først planlagt. Dog var der ingen, der virkede til at se det som noget større problem.

Efter endt debat kunne eleverne summe over, hvad de havde været vidne til, samt hvem de var mest enige og uenige med. En snak, der sikkert vil fortsætte, helt indtil valget er overstået.