Lange kurser

HØJSKOLE – LANGE KURSER

Tag på højskole i 2023 på Hadsten Højskole. Bliv en del af et stærkt fællesskab, tag med ud at rejse og følg dine faglige interesser – eller få øjnene op for nye.

På Hadsten Højskole kan du vælge mellem 70 forskellige fag, og det er helt op til dig, hvordan dit skema kommer til at se ud. Læs mere om skolen her på siden eller bestil vores brochure her.

Højskoleophold 2023

Drømmer du om at komme på højskole i foråret eller efteråret 2023? Se datoerne for opholdene her:

Efterår 2023
18 uger: 13. august 2023 – 16. december 2023

15 uger: 3. september 2023 – 16. december 2023

Forår 2024
23 uger: 7. januar 2024 – 15. juni 2024

Tilmeld dig et højskoleophold på Hadsten Højskole her

Hvad koster et højskoleophold?

Fællesbillede-forår-2022-hadsten-højskole

Vælg blandt 70 fag på dit ophold på Hadsten Højskole

På Hadsten Højskole sammensætter du selv dit skema ud fra dine interesser og behov. Du kan vælge inden for et fagområde og på den måde skabe din egen linje, eller du kan vælge på tværs af fagområderne. Du kan også tænke dit højskoleophold på langs ved at kombinere forskellige fag, foredrag, studierejser, projekter og andre aktiviteter. Se alle 70 fag her

På Hadsten Højskole har du alle muligheder for at blive en del af et intenst og forpligtende fællesskab, hvor vi tager hånd om hinanden. Vi skaber rum for, at holdninger og synspunkter kan brydes – ikke for at blive enige, men for at blive klogere.

Hvor mange elever begynder på højskole i løbet af året?

Vi har plads til 110 elever på både forårs- og efterårsholdene. De seneste år har begge hold været fyldt. Alle begynder samtidig, så vi kan få mest muligt ud af den tid, eleverne er her.

Bestil vores brochure eller kom og besøg os – Vi glæder os til at møde dig!

Rejser med Forårs- og Efterårsholdet

Det er en tradition, at vi på Hadsten Højskole tager ud at rejse. Både forår og efterår vil vi hive en uge ud af kalenderen og besøge et sted i Europa, hvor vi kan få nogle fantastiske oplevelser sammen.

Studierejsen har tradition for at gå til Berlin i Tyskland og Spindl i Tjekkiet. Kombinationen af de to destinationer gør, at vi får en tur, der både indeholder fede outdooraktiviteter og pulserende storbyliv. Læs mere om studierejsen.

Der bliver tale om en fællestur, hvilket betyder, at alle kommer med på den samme tur. Du skal med andre ord ikke vælge noget fra, men får alle de gode oplevelser med dine højskolevenner.

De bedste rammer for et ophold på Hadsten Højskole

På vores højskole tilbyder vi de optimale rammer for både undervisning og fritid: Hvad enten du er til friluftsliv, brætspil, boldspil, strik eller musikalsk udfoldelse, har du masser af muligheder for at dyrke dine interesser hos os. Både i undervisningen og i din fritid.

Søjlehallen og strikke-rummet er optimale opholdsrum til hygge, brætspil eller bare en hyggelig snak med en kop kaffe. Her er der også mulighed for at udfordrer de andre elever i et slag bordfodbold eller bordtennis. Hvis du vil have mere fysisk aktivitet er der altid åbent i gymnastiksalen og i fitnesslokalet, samt på vores udendørs multibane.

Er du mere til indendørs sysler som strikning, maleri eller keramik er kreakælderen og keramiklokalet også altid åbent for eleverne. Så hvis du ikke mener, at du nåede helt i mål i undervisningen, har du altid mulighed for at gøre dit arbejde færdig om aftenen.

Hvis friluftsliv er noget for dig, har du også rig mulighed for at få stillet dine behov for udeliv hos os. Vi har en stor bålhytte samt to shelters, som eleverne frit kan benytte sig af året rundt.

Kunne du se dig selv på Hadsten Højskole? Kom og oplev højskolen med egne øjne.

Hvad skal jeg have med på højskole?

Når du tager på højskole, er det næsten ligesom at flytte hjemmefra. Derfor oplever vi mange kommende elever, der efterspørger en pakkeliste, så de er sikre på, at de får pakket alle de vigtige ting. Her er derfor en video vores bud på en pakkeliste til dig, der skal starte på Hadsten Højskole. Du kan også springe videoen over, og se hele listen nedenfor.

 • Praktisk tøj. Du kommer til at være aktiv inde og ude, og risikerer at blive snavset og svedig. Sørg derfor for at pakke tøj til enhver anledning – også regnvejr. Vær desuden opmærksom på, at du selv skal medbringe bøjler.
 • Forskellige slags fodtøj. Vores erfaring er, at eleverne foretrækker at gå rundt i hjemmesko, sandaler eller klipklapper i hverdagen. Desuden er det en god ide at pakke sportssko til både udendørs og indendørs brug, samt gummistøvler, hvis du har.
 • Dyne, pude og sengelinned. Dette kan også lejes af skolen for 250 kr. for hele kurset.
 • Håndklæder. Hav gerne et par stykker med, så du ikke skal vaske hele tiden, og så der hele tiden er et, der er tørt.
 • Tandbørste, shampoo, deodorant, negleklipper osv. Selvom du er på højskole, foretrækker vi, at du opretholder en vis hygiejnestandard. Så pak dine toiletsager, så alle kan nyde at være i dit selskab.
 • Blok, papir, skriveredskaber mm. Husk, at du også skal gå i skole, når du er her. Derfor forventer vi, at du medbringer de mest basale remedier til din skolegang.
 • Rygsæk/taske. Du vil helt sikkert ende i den situation, at du skal ud af huset i forbindelse med noget undervisning, og derfor er det smart at have en rygsæk med, som du kan opbevare dine ting i.
 • Forlængerledning og stikdåse. Der er stik på alle værelser og i alle klasser, men nogle gange kan der være kamp om pladsen. Derfor er det en god ide selv at sørge for, at man har en ekstra ledning klar.
 • Bøger. Selvom du måske ikke læser så meget til dagligt, vil der opstå tidspunkter, hvor du har en fritime eller en stille stund. Her kan det være fornuftigt at have en bog at fordybe sig i.
 • Krus/kop. Alle værelsesgange har eget tekøkken, hvor du kan lave kaffe og te. Medbring derfor en genkendelig kop, så du hele tiden ved, hvilken kaffe, der er din.
 • Cykel + hjelm. Det sker med jævne mellemrum, at vi cykler en tur i nogle af fagene. Skolen har cykler til rådighed, men hvis du har din egen, så tag den meget gerne med.
 • Vanddunk. Det er ikke altid du er i nærheden af en vandhane i vores aktive fag. Derfor er det smart at have en vanddunk med, så du altid har væske i nærheden.
 • Opbevaringskasser. Der er både hylder og skabe på værelserne, men det er vores erfaring, at de fleste er bedre til at holde styr på deres ting, hvis de har dem i mindre kasser.
 • Instrument. Hvis du på forhånd ved, at du gerne vil spille musik på højskolen, så er det en rigtig god ide at medbringe dit eget instrument. Har du ikke selv et, kan du naturligvis låne af skolen.
 • Udsmykning til værelset. Dit værelse bliver dit nye hjem, og derfor vil mange gerne gøre det personligt og hyggeligt. Om det er med billeder, plakater eller lyskæder er mere eller mindre op til dig.

Har du spørgsmål til pakkelisten, eller er der noget du er i tvivl om i forbindelse med din forberedelse til højskoleopholdet? Du er altid velkommen til at ringe til os på tlf. +45 86 98 01 99 eller sende en mail på info@hadstenhojskole.dk.

Vi glæder os til at se dig!

Højskole i Hadsten foredragssalen