hadsten-hojskole-in-english

Priser

PRIS FOR AT GÅ PÅ HØJSKOLE?

Prisen for et højskoleophold er forskellig fra forår til efterår, da opholdets længde varierer i de to sæsoner. Derudover varierer prisen efter, hvilken værelsestype du vælger. Her på siden kan du skabe dig et overblik over, hvad højskoleopholdet vil koste dig.

Når du går på højskole, betaler du det, der hedder skolepenge. Skolepenge er ugeprisen på 1.775 kr, som ligger fast hele opholdet. Skolepengene inkluderer kost, logi, undervisning, brug af højskolens faciliteter og værksteder, explorauge, Zetland abonnement mm.

Pris for at gå på højskole i skoleåret 2024/2025 (Efterårsholdet 2024 og Forårsholdet 2025):

Dobbeltværelse u. bad og toilet kr. 1.775,- pr. uge
Dobbeltværelse m. bad og toilet kr. 1.900,- pr. uge
Tillæg for enkeltværelse kr. 125,- pr. uge
Studierejse til Berlin/Spindl kr. 5.750,-
Exploratur til Thy, forår 2025 kr. 1.000,-
Materialedepositum kr. 2.000,-

Pris for at gå på højskole i skoleåret 2025/2026 (Efterårsholdet 2025 og Forårsholdet 2026):

Dobbeltværelse u. bad og toilet kr. 1.825,- pr. uge
Dobbeltværelse m. bad og toilet kr. 1.955,- pr. uge
Tillæg for enkeltværelse kr. 130,- pr. uge
Studierejse  pris følger
Materialedepositum kr. 2.000,-

Du vælger hvilken type indkvartering, du ønsker, på tilmeldingsblanketten. Du kan tilmelde dig på siden her.

Priseksempel for Forårsholdet 2025:

23 uger á 1775 kr. pr. uge = kr. 40.825
Materialedepositum = kr. 2.000
Exploratur til Thy = 1.000 kr.

Studieturen til Berlin/Spindl = kr. 5.750

 

Samlet pris for 23 uger på forårsholdet 2025: kr. 49.575

Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi dig en bekræftelse, hvor vi beder dig indbetale et depositum på 2.000 kroner. Når du starter, kommer dit depositum til at fungere som materialekonto, der dækker kortere udflugter og materialebrug i fagene. Ved eventuel udmeldelse tilbagebetales depositum ikke.

Betalingen for dit højskoleophold deler vi op i tre rater. Eksempelvis var raterne for Forårsholdet 2023 forfaldne hhv. den 9. januar, den 13. februar og den 20. marts.

Du er dækket ind på kost og logi, når du går på højskolen. Men der kan selvfølgelig komme ekstra udgifter til forskelligt andet, hvis du vil ud at spise, på café eller andre hyggelige ting med dine højskolevenner.

Muligheder for at få reduceret din pris

Der findes en række muligheder for at få økonomisk støtte eller tilskud og dermed få reduceret den samlede pris på dit højskoleophold. Læs om støttemuligheder og tilskud her.

Vil du opleve skolen?

Er du ved at finde ud af, om du vil begynde på et højskole? Du kan komme på rundvisning på skolen, hvor du kan møde nuværende elever og få en snak om studierejser, fag og dagligdagen på skolen. Bestil en rundvisning her.

Her du kan læse, hvad tidligere elever siger om deres ophold.

FAQs

Hvad koster højskole?

Et højskoleophold kan variere i pris afhængigt af forskellige faktorer som fx længde, værelsestype, studierejse mm. På et højskoleophold betaler man en ugentlig pris, som kan variere helt fra ca. 1.300 kr. til 2.400 kr. pr. uge. I gennemsnit ligger prisen omkring 1.700-1.800 kr. pr. uge. Opholdets længde har selvsagt også en betydning for prisen. På Hadsten Højskole er vores efterårshold ca. 4 måneder, hvor forårsholdene er ca. 5 måneder. Som det fremgår af tabellen øverst på siden betyder værelsestype også noget for prisen. Det billigste er at bo på delt dobbeltværelse med fællesbad og toilet på gangen. Man betaler lidt ekstra for at bo på dobbeltværelse med eget bad og toilet.

Er der mulighed for økonomisk støtte til højskoleopholdet?

Der er forskellige muligheder for tilskud og økonomisk støtte til et højskoleophold. Nogle højskoler har individuelle legater, der kan søges. Hos Højskolerne (FFD) kan du søge om økonomisk støtte gennem Højskolestipendiet. Det er et stipendie, som er en del af Mangfoldighedspuljen hos Højskolerne.

Udover de forskellige støttemuligheder kan du også på mange højskoler få nedsat din pris gennem en Pitstop-ordning. Pitstop betyder, at du tager på højskole i en pause/orlov fra dit studie. Flere vælger fx at blive pitstoppere mellem bachelor og kandidaten på en Universitetsuddannelse.

Hvad er inkluderet i prisen for et højskoleophold?

Den ugepris, du betaler på højskoleopholdet, inkluderer kost, logi, undervisning, brug af faciliteter og mere endnu. Det kan variere fra højskole til højskole, hvad der er inkluderet i ugeprisen. På de fleste højskoler er der en eller flere studierejser, som oftest koster en pris, der er udover ugeprisen.

Hvor mange penge bruger man udover ugeprisen?

Det er meget forskelligt, hvor mange penge elever bruger på et højskoleophold. Nogle bruger penge på aktiviteter udenfor skolen som fx biograf, teater, restaurantbesøg og lignende. Særligt det sidste kan betyde en forskel i økonomien. På opholdet er du nemlig dækket godt ind på kost. Der er morgenmad, formiddagsforfriskning, frokost, eftermiddagssnack og aftensmad. Derfor er der penge at spare ved at holde sig til at spise på skolen – selvom et cafe- eller restaurantbesøg kan være fristende engang i mellem.