Forbered politiprøven

PRØVEFORBEREDENDE KURSUS TIL POLITISKOLEN

Drømmer du om at blive politibetjent? Bliv klar til politiets optagelsesprøver med et højskoleophold på Hadsten Højskole.

Siden 1976 – i mere end 40 år – har vi hjulpet unge mennesker med at komme ind på den Politiuddannelse, de drømmer om at blive optaget på. Det gør vi ved at forberede vores elever til at kunne bestå Politiets optagelsesprøve.

Politiets optagelsesprøve består af forskellige delprøver:

 • Fysisk prøve
 • Skriftlig prøve
 • Samarbejdsprøve
 • Samtale

På Hadsten Højskole får du masser af fysisk træning, mulighed for at opruste dine sproglige kompetencer og derudover mulighed for at øge dine sociale kompetencer og samarbejdsevner. Vi vil gøre, hvad vi kan, for at du bliver helt klar til Politiets optagelsesprøve.

Højskole med fokus på faglighed og fitness er den optimale forberedelse til Politiets optagelsesprøve

På Hadsten Højskole får du en god forberedelse til Politiskolen. Her kan du vælge mellem en lang række politiske og samfundsfaglige fag. Det kunne være fag som Kriminalpolitik, Almen viden & Aktuel debat, Politisk strategi & spin eller Fordomsfuld. Det giver dig en fordel, når du i optagelsesprøven skal analysere et samfundsfagligt dilemma.

På Hadsten Højskole underviser vi fra klokken 8.00 om morgenen til klokken ringer ind til aftensmad klokken 18.00. Du kan tage alle de timer, du vil, men vi anbefaler, at du holder et par blokke fri. Så kan du også få tid til at besøge højskolens fitnessrum. Fitnessrummet bliver desuden brugt flittigt i faget Styrke- og Kredsløbstræning.

Samarbejde med Politiet

Vi har et godt samarbejde med politiet og i løbet af opholdet, vil der være flere arrangementer, hvor du møder politiet – enten i tjeneste eller på Politiskolen i Vejle. Det kunne fx være:

 • Besøg på Politiskolen med rundvisning, workshops og oplæg
 • Figurantøvelser på Politiskolen
 • Besøg på en lokal politistation
 • Møde en tidligere elev, der arbejder som betjent

Vi har et godt samarbejde med de elever, der tidligere har gået på højskolen, og som nu enten går på Politiskolen eller er færdiguddannede i politiet. De kan fortælle om, hvordan forløbet kan hjælpe dig på vej, samt gøre dig klogere på hverdagen i politiet.

Forberedelse til at bestå den fysiske test i Politiskolens optagelsesprøve

Vælger du faget Styrke- og Kredsløbstræning, vil du blive testet i politiets fysiske optagelsesprøve. Prøven vil være udgangspunkt for undervisningen, og flere gange på dit ophold vil du gennemføre prøven for at se, hvor du skal forbedre dig.

Her kan du få en række tips til, hvordan du forbedrer dine chancer for at bestå den fysiske prøve:

 

Forbered dig til den skriftlige test Dansk-Case-Skrivning

Politiets skriftlige test er prøven i Dansk Case-Skrivning. Det træner du løbende i faget Skriveværkstedet, hvor du bliver undervist af vores journalistlærer, der kan hjælpe dig med at sætte kommaerne rigtigt og få styr på dit skriftsprog.

Politi-relevante fag på Hadsten Højskole

Vi tilbyder en lang række forskellige fag, du kan bruge til at styrke dine chancer for at blive optaget på Politiskolen.

 • Styrke og Kredsløb er et fag, der forbereder dig på den fysisk del af politiets optagelsesprøve. Du vil undervejs i faget gennemgå hele prøven flere gange.
 • Løb. I faget bliver du en bedre løber og får prøvet både distance- og intervalløb af.
 • Idræt og Teambuilding er et fag, hvor du kan forberede dig til samarbejdsprøven. Derudover laver vi opvarmning med koordinerede bevægelser, som vi ved, politiet har fokus på.
 • Skriveværkstedet er et oplagt sted at forbedre dine grammatiske og sproglige evner. Disse kommer begge i spil ved politiets skriftlige prøve, der også er en del af optagelsesprøven.
 • En konfliktmægler kommer på besøg i faget Konflikthåndtering og fortæller om udfordringer og erfaringer som mægler mellem uenige parter.

Udover de oplagte politiforberedende fag har skolen mere end 70 andre fag. Vi foreslår ofte vores politiaspiranter at vælge nogle fag, der er uden for deres comfort zone, da det kan være med til at udfordre og udvikle dem som kommende betjent.

FORBERED

BESTIL BESØG

BESTIL BROCHURE

MELD DIG TIL