hadsten-hojskole-in-english

Forbered politiprøven

PRØVEFORBEREDENDE KURSUS TIL POLITISKOLEN

Drømmer du om at blive politibetjent? Bliv klar til politiets optagelsesprøve med et højskoleophold på Hadsten Højskole.

Går du med drømmen om at tjene samfundet som politibetjent? Så er Hadsten Højskole stedet for dig! Her kan du som en del af dit højskoleophold forberede dig til politiets optagelsesprøve og politiuddannelsen – og blive klar til at forfølge en karriere i politiet.

I mere end fire årtier har Hadsten Højskole hjulpet unge mennesker med at forberede sig til politiets optagelsesprøver. Derfor tør vi godt kalde os en erfaren politi højskole. Vi har fokus på både den fysiske, mentale og skriftlige del af politiets optagelsesprøve. Derudover har vi et tæt samarbejde med politiet, hvilket giver dig en unik mulighed for at få en indblik i politiets uddannelser.

Hvordan forbereder Hadsten Højskole dig til politiskolen?

Politiets optagelsesprøve består af flere dele. Disse inkluderer en fysisk prøve, en skriftlig prøve, en samarbejdsopgave og en afsluttende samtale. Alle disse elementer får du undervisning i, så du er rustet bedst muligt til at bestå optagelsesprøven. Læs mere om forberedelsen til de fire delprøver herunder.

Den fysiske træning

Vi tilbyder omfattende fysisk træning, der vil hjælpe dig med at forberede dig til den fysiske del af politiets optagelsesprøve. Vores faciliteter inkluderer et moderne fitnessrum, der bruges flittigt i vores fag Styrke- og Kredsløbstræning. Du har desuden altid mulighed for at bruge fitnessrummet i din fritid, så du selv kan forbedre sine muligheder for at bestå den fysiske optagelsesprøve.

Du har også mulighed for at vælge faget Løb, der giver dig tips og tricks til at forbedre din fysiske form og til at bestå løbedelen af den fysiske test.

Vi hjælper dig også gerne med at tilrettelægge det helt rigtige program, så du kan leve op til de fysiske krav, som politiet stiller. Du vil desuden have glæde af, at alle elever har adgang til fitnesslokalet, og at du derfor altid vil have nogle at træne med.

Den skriftlig forberedelse

En af de største årsager til, at ansøgere ikke består politiets optagelsesprøve, er mangel på skriftlige evner. Derfor tilbyder vi målrettet undervisning, der giver dig de bedste forudsætninger for at leve op til de boglige krav som politiet stiller.

I faget Skriveværkstedet vil du få undervisning af vores journalistlærer, der vil hjælpe dig med at forbedre dit sprog og din grammatik. Undervisningen vil tage udgangspunkt i politiets optagelsesprøve, så du ved præcist, hvilke krav der skal overholde for at bestå optagelsesprøven.

Du vil også få individuel feedback på de danskcases, du laver, så du hele tiden ved, hvilke konkrete steder du skal forbedre dig. I faget vil vi også øve din evne til at analysere dilemmaer og træffe beslutninger på baggrund af dine analyser. Det er kernen i den skriftlige dansk case, og derfor er det også noget, vi vil bruge tid på at forbedre hos vores elever.

Samarbejdsøvelsen

En essentiel del af jobbet hos politibetjent er evnen til at kunne samarbejde. Derfor sørger vi også for, at du får de perfekte rammer til at styrke dine evner inde for netop dette.

Vi tilbyder fag som Idræt og Teambuilding, der har til formål at styrke dine samarbejdsevner og at udfordre dig mentalt og fysisk. Det er vigtigt i forhold til at bestå prøven, men det er også afgørende, hvis du vil have succes i arbejdet hos politiet.

Derudover vil du undervejs i dit højskoleophold blive sat i et hav af situationer, hvor du skal samarbejde med de andre elever. Det kan være dagligdagsting som at vaske op, men også større opgaver som at forberede og afvikle diverse arrangementer på højskolen. I disse situationer vil du også blive udfordret på at arbejde med personer, du ikke nødvendigvis er enig med, hvilket kan gøre det til en lærerig oplevelse.

Den personlige samtale

Det sidste trin i optagelsesprøven er den personlige samtale. Her vil politiet blive klogere på dig som person og vurdere, om du er egnet til at begynde på uddannelsen. Derfor er det vigtigt, at du på forhånd har gjort dig nogle overvejelser omkring, hvordan du ser dig selv i rollen som betjent.

Derfor vil vi løbende mødes med de elever, der har en drøm om at få et job i politiet og tage både fælles og individuelle samtaler om, hvorfor du gerne vil ind hos politiet, og hvordan vi bedst muligt kan støtte dig i det.

Du vil samtidig få lejlighed til at møde nuværende betjente, samt tidligere højskoleelever, der nu er i gang med en uddannelse hos politiet. Her vil du få mulighed for at høre, hvilke kompetencer, de mener, er vigtige at besidde, samt få mulighed for at stille dem alle de spørgsmål du måtte brænde inde med.

Samarbejdet med politiet

På Hadsten Højskole samarbejder vi med politiskolen i flere sammenhænge. Det betyder, at du som elev kan få en unik mulighed for at blive klogere på uddannelsen, allerede inden du er blevet optaget. Du vil blive tilbudt en dag på politiskolen, hvor du vil møde nuværende studerende, få en rundtur på skolen, samt prøver kræfter med nogle af de fag, som de studerende på politiskolen har.

Derudover vil du få mulighed for at udføre den fysiske prøve, mens den bliver overværet af en af fra politiet. Herefter vil du få individuel feedback, så du allerede inden prøven ved, hvad du skal forbedre, hvis du vil bestå. På den måde sikrer vi dig de bedste forudsætninger for at bestå, når det gælder den rigtige prøve.

Desuden bruger politiet ofte vores elever som figuranter, når de skal lave forskellige øvelser med deres studerende. Tidligere har vores elever blandt andet været brugt til at agere demonstranter eller til at træne narkounde i at lokalisere gerningsmænd. Opgaven kan variere meget, men politiet vil ofte gerne bruge vores elever, hvorfor du sandsynligvis også vil få muligheden for at opleve en øvelse på nærmeste hold.

Den samlede forberedelse

Hos Hadsten Højskole kender vi vigtigheden af at være klar både fysisk og mentalt til de udfordringer, der møder en ved optagelsen til Politiskolen. Derfor tilbyder vi som højskole en bred vifte af politiske og samfundsfaglige fag, der sætter dig i stand til at analysere samfundsfaglige dilemmaer – en vigtig del af optagelsesprøven.

Hadsten Højskole har et miljø, hvor du vil blive udfordret, opmuntret og støttet i din forberedelse til politiets optagelsesprøve. Med en kombination af akademisk og praktisk læring hjælper vi dig med at udvikle de færdigheder og den viden, du skal bruge for at blive optaget på politiskolen. Vi tror på, at en højskole kan være det perfekte sted at bruge dit sabbatår på at forberede dig til en karriere inden for politiet.

Mulighed for at dyrke andre interesser samtidig med dine forberedelse

Når du tager på Hadsten Højskole for at forbedre dine muligheder for at bestå politiets optagelsesprøve, vil du indgå på samme vilkår som alle andre elever. Det betyder også, at du vil få mulighed for at kombinere de politirettede fag med nogle af de mange andre fag, vi tilbyder på højskolen. Vi tror på, at det gør dig til en bedre betjent, hvis du har gode sociale kompetencer, og dem styrker du i din hverdag med de andre elever.

Du behøver med andre ord ikke fravælge de fag, som har din interesse, fordi du kun kan have politirettede fag. Du kan sagtens kombinere med kunstneriske, psykologiske eller kropslige fag, hvis det er her, du har dine interesser. Vi tror på, at det forbedrer dig som betjent, og samtidig giver dig et bedre højskoleophold.

Samtidig bliver du en naturlig del af resten af højskolen og kommer også til at deltage i alle de klassiske højskoleaktiviteter som morgensamlinger, højskoleweekender og fællessang. Din hverdag vil med andre ord ligne alle de andre elevers, men du har mulighed for at tilrettelægge dit skema, så du får mest muligt ud af vores politiforberedende tilbud.

Hør mere om, hvad vi kan tilbyde dig

Vi håber, at du har fået svar på dine spørgsmål og er blevet klogere på, hvad det vil sige at være politielev på Hadsten Højskole. Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvordan vi arbejder med at forberede vores politielever, eller til højskolelivet generelt, er du meget velkommen til at kontakte skolen på tlf. 86980199 eller sende os en mail til info@hadstenhojskole.dk.

Vi vil også meget gerne vise dig vores skole og fortælle dig meget mere om vores højskole, og hvordan vi kan hjælpe dig med at opnå din drøm. Du er derfor også altid velkommen til at få en rundvisning, hvor du vil møde både nogle nuværende elever og en af skolens lærere. Kontakt blot vores kontor, som vil lave en aftale, når det passer dig.

FORBERED

BESTIL BESØG

BESTIL BROCHURE

MELD DIG TIL