Ånd Igen

OBS: Dette er et af vores korte kurser fra sommeren 2023. I løbet af oktober vil vi opdatere hjemmesiden med vores korte kurser i sommeren 2024.

Ånd Igen – uge 32

I uge 32 (6. – 12. august) på Hadsten Højskole koges alt det bedste fra de lange kurser ned til ét intenst og oplevelsesrigt ugesommerkursus. Måske har du engang været på et længere højskoleophold og savner magien, nærværet og samværet fra dengang? Eller måske drømmer du om engang at tage på et af vores lange kurser? Kort sagt er uge 32 på Hadsten Højskole for dig, der ønsker at opleve eller genopleve det vores lange kurser kan.

Det bliver en uge fyldt med velkendte højskoleaktiviteter som morgensamlinger, fællessang, inspirerende undervisning, fællesspisning, foredrag, samvær og alle de andre aktiviteter, der til dagligt er med til at skabe rammerne for skolens lange kurser – blot med den forskel, at det hele foregår i løbet af én uge.

Når du tilmelder dig ‘Ånd Igen’, skal du vælge et modul, du vil fordybe dig i på ugen. Læs mere om de forskellige moduler her.

Priser:
  • Pris for ugen: 2450 kr.
  • Pris for ugen, medlemmer af Elevforeningen: 2200 kr.
  • Tillæg for eget bad og toilet: 100 kr.
  • Tillæg for enkeltværelse: 100 kr.
Prisen inkluderer kost, logi, masser af gode oplevelser og fællesskab.
 

 

tilmeld dig uge 32 her

Modul 1

Til lands, til vands og i luften

Se mere og tilmeld

TIL LANDS, TIL VANDS OG I LUFTEN

På dette modul skal vi være aktive i naturen. Som titlen antyder, skal vi både være til lands, i vandet og højt oppe. Modulet centrerer sig om disciplinen Adventuresport, hvor man bliver udfordret i forskellige discipliner der både udfordrer kroppen og hovedet – og ofte samtidig.Ugen byder derfor på mange forskellige discipliner. Vi skal bl.a. klatre, overnatte i trækroner, på wake-board i Aarhus havn, lave trailløb i søhøjlandet og meget mere.

Det bliver en uge hvor vi er aktive og i gang! Modulet er for alle, trænede såvel som utrænede – og man behøver således ikke at have prøvet adventuresport før.

Modulet foregår både på og omkring skolen, men vi vil også tage på ture. Vi bliver både beskidte, våde og trætte – men formålet er at det skal være sjovt, hele vejen igennem!

Hvis du har spørgsmål, så tag kontakt til Kristian på kk@hadstenhojskole.dk.

Modul 2

Tro, håb og kærlighed

Se mere og tilmeld

TRO, HÅB OG KÆRLIGHED

Hvad er kærlighed for dig – og er kærligheden størst af alt?

Kan man bruge troen til noget i det moderne samfund

Håber vi på det samme – eller på noget vidt forskelligt?

På modulet vil vi udforske vores forestillinger, fordomme og forståelser af treklangen “Tro, håb og kærlighed”.

Det hævdes, at de store fortællinger er forsvundet, men i dette modul stiller vi skarpt på, at finde eller genfinde de store fortællinger inden for troen, håbet og kærligheden.

Vi skal arbejde varieret med fænomenerne, både hver for sig og sammenholdt ud fra psykologiske, filosofiske og eksistentielle perspektiver, for på den måde at blive klogere på os selv, på hinanden og på livets helt store treklang. Dette vil vi gøre gennem oplæg, diskussioner, refleksioner, øvelser og ture ud af huset.

Vi vil endvidere blive inspireret og udfordret af folk udefra, som vil bidrage med aktuel viden på området, og vi vil prøve at danne os et klarere billede af, hvor vi selv står og hvor vi gerne vil stå i relation til troen, håbet og kærligheden.

Hvis du har spørgsmål, så tag kontakt til Ronja på rb@hadstenhojskole.dk.

Modul 3

Filmværksted

Se mere og tilmeld

FILMVÆRKSTED

Hvordan laver man en reklamefilm for drueagurker? Og skal der være et point of no return i en kortfilm? På Filmværksted skal vi nørde levende billeder, videoer og film i en uge.

Der vil både være teori og praksis på modulet. Det teoretiske vil fokusere på tilrettelæggelse og manusskrivning forud for en videoproduktion og det mere tekniske som lys, lyd, farver, kameravinkler og klipning. Det praktiske vil selvsagt gå ud på at producere forskellige film: fra idéudvikling og optagelse til færdigt klippede produkter.

Vi filmer på Sony camcorders, som er semiprofessionelle kameraer. I får altså et større kamera i hænderne, som I lærer at betjene, så I får alle de gode skud i kassen. Vi klipper i Premiere Pro. Modulet kræver intet niveau på forhånd – vi tager det hele skridt for skridt.

Hvis du har spørgsmål, så tag kontakt til Sofie på sls@hadstenhojskole.dk

Modul 4

Sang og musik

Se mere og tilmeld

SANG OG MUSIK

Dette modul er for dig, der kan lide at spille musik og synge i kor. I løbet af ugen skal vi synge korværker fra både den klassiske og populærmusikalske verden i ét stort fælles kor-projekt og vi skal lave små sammenspils-workshops i grupper. Vi skal spille koncert for hinanden, nørde musik og diskutere tidens trends. Du vil desuden få rig mulighed for at synge fra højskolesangbogen eller skråle med på sange, du kender fra radioen, ved enhver given lejlighed i løbet af ugen – kort sagt; der vil være musik og sang hele tiden.

De praktiske workshops krydres med små oplæg om musikkens historie, samt rytmiske og teoretiske indspark, der kan styrke din viden om musik og dine musikalske evner og overblik.

Kurset henvender sig til såvel øvede som begyndere. Kurset indeholder ikke soloundervisning.

Hvis du har spørgsmål, så tag kontakt til Jonas på jtj@hadstenhojskole.dk.

Modul 5

Keramik (Venteliste)

Se mere og tilmeld

KERAMIK (VENTELISTE)

Kom tilbage i højskolens keramikværksted og arbejd med former og udtryk i ler.

Vi har vi en uge sammen i keramikværkstedet. På grund af tidsbegrænsningen skal vi lave tynde, små objekter. Det kan være smykker, dekorative ophæng eller eventuelt små kopper. Altså små ting som kan nå at tørre. I vil primært blive instrueret i pladeteknik og støbeteknik.

Måske har I haft keramik på jeres lange ophold og vil nørde videre med leret. Men man er også mere end velkommen, hvis det er ens første bekendtskab med håndværket. Vi starter fra scratch.

Vi bestræber os på at få tingene glaseret og brændt færdigt, men hvis ikke vi når helt i mål, aftaler vi en ordning, hvor I kan afhente jeres ting efterfølgende.

Hvis du har spørgsmål, så tag kontakt til Charlotte på ck@hadstenhojskole.dk.