ARRANGEMENTER PÅ HADSTEN HØJSKOLE

Ønsker du at blive holdt opdateret på vores kommende arrangementer, samt få at vide, når vi med kort varsel får får besøg af interessante oplægsholdere? Så skriv en mail til info@hadstenhojskole.dk, hvor du skriver dit navn og din e-mailadresse, samt at du ønsker at komme på vores mailliste.

Kommende arrangementer

Bag om ‘Kandis for livet’ v. Jesper Dalgaard

Kom og oplev, hvordan instruktøren bag ’Kandis for Livet’-dokumentaren, Jesper Dalgaard, kom tæt på fans og fænomenet Kandis, som han har fulgt gennem 3 år.

Se mere

Da Jesper Dalgaards dokumentarfilm kørte over skærmene i de danske stuer, skabte den stor debat. Det var en debat, der især drejede sig om iscenesættelse i dokumentarfilm, der blussede op i mange medier. Hvor meget kan man tillade sig som instruktør på en dokumentarfilm? Kan man tillade sig at betale flybilletter til én medvirkende og må man tilføje scenografi til billederne for at skabe det rigtige miljø? Der tegnede sig en fløjkrig, hvor man ikke kunne blive enige om de medvirkendes fremstilling. Er den rørende, ægte og kompleks, eller udstiller dokumentaren en del af Danmark, som man sjældent får indblik i?

Du kan selv bedømme, når instruktøren af Kandis for Livet, Jesper Dalgaard inviterer indenfor i tilblivelsen og den efterfølgende debat. Vi opfordrer til, at du ser dokumentarfilmen inden foredraget. Den kan streames på DR TV her.

Foredraget foregår på Hadsten Højskole onsdag d. 7. september kl. 19.00. Der er mulighed for at blive til kaffe, te og kage efter foredraget.

Pris for deltagelse i foredrag: 50 kr.

Tilmelding sker via. mail til: info@hadstenhojskole.dk. Tilmelding skal ske senest mandag d. 5. september kl. 12.00.

Hadsten Synger Sammen

Hadsten Højskole inviterer til spisning og fællessang efter Højskolesangbogen.

Se mere

Danmark har fået en ny udgave af Højskolesangbogen. Det skal fejres!

Siden december 2021 har Aarhus Synger Sammen med succes afholdt månedlige sangaftener. Hadsten har for en aften lånt både konceptet og de fire værter.

Under ledelse af pianist Jesper Moesbøl (tidl. højskoleforstander og redaktør af Sanghåndbogen), toastmaster Louis Mogensen (tidl. højskoleforstander og formand for FFD), kontrabassist Kristoffer Bliksted og pianist og højskolelærer Steffen Jonassen præsenteres et par håndfulde nye højskolesange. Efter kaffen er det muligt for publikum at ønske egne favoritter fra Højskolesangbogen.

Arrangementet foregår på Hadsten Højskole d. 12. oktober 2022. Aftenens program:

Kl. 17.45: Mulighed for en kort rundvisning på højskolen af de nuværende elever. Interesserede mødes i skolegården.

Kl. 18.15: Middag (Der er vand i hanen, og vin/øl/sodavand kan købes i baren)

Kl. 19.30: Synger vi kendte og mindre kendte højskolesange i skolens gymnastiksal – kun afbrudt af en kaffepause.

Tilmelding nødvendig – skriv til info@hadstenhojskole.dk senest den 7. oktober 2022.

Pris: kr. 100 – spisning, sang og kaffe fra kl. 18.15

Pris kr. 50 – sang og kaffe fra kl. 19.30

Højskolesangbøger udlånes, men det er også muligt at købe sit eget eksemplar på aftenen (betaling via Mobilepay).

Fra Ishavet til Ukraine – En rapport fra Ruslands grænseland v. Anne Haubek og Thomas Ubbesen

Krig er igen en realitet i Europa. Men hvordan er det kommet så vidt? Og hvad er det dybest set, der – som et moderne jerntæppe – har sønderrevet og delt vores kontinent, så øst og vest dårligt kan forstå og tale med hinanden længere?

Se mere

Journalisterne og Østeuropa-kenderne Anne Haubek og Thomas Ubbesen er netop vendt hjem fra en rejse langs den russiske grænse fra Ishavet i nord til Sortehavet og Ukraines rygende slagmarker i syd. Undervejs har de mødt og talt med snesevis af de hverdagsmennesker – russere, finner, baltere, polakker, ukrainere, moldovere og mange andre – som dagligt er tvunget til at leve med fjenden, løgnen og ondskaben som nærmeste nabo.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Hadsten Kulturhus Sløjfen, hvor foredraget finder sted tirsdag d. 8. november kl. 19.00.

Billetter købes ved Hadsten Kulturhus Sløjfen.

Tidligere arrangementer

Foredrag med Philip Sviatchenko

Krig i Ukraine – 30 års kamp for en bedre fremtid

Se mere

Kom og oplev Philip Sviatchenko til foredrag på Hadsten Højskole torsdag den 7. april. Philip Sviatchenko har igennem snart 10 år fulgt konflikten i Ukraine og har boet og arbejdet i Kyiv. Han er født i Kyiv under Sovjetunionen, men kom med sin familie til Danmark i starten af 1990’erne.

Foredraget vil give nye perspektiver på krisen og gøre dig klogere på, hvad der egentlig sker i Ukraine. Philip Sviatchenko vil give sit bud på, hvad der er op og ned i krigen med et vestligt perspektiv, men med en østeuropæisk forståelse.

Åbent hus – rundvisningsdag

Forårets åbent hus er lørdag d. 2. april kl. 13.30.

Se mere

Få en tur rundt på vores flotte skole, mød lærere og elever og få svar på dine spørgsmål. Læs om dagens program og tilmeld dig her.

‘Den Vilde Vej’ v. Frank Erichsen (Udsolgt)

Foredrag med Bonderøven mandag den 28. marts kl. 19.00 på Hadsten Højskole.

Se mere

Hvordan vender vi naturens tilbagegang, og er det overhovedet nødvendigt?

Vi lever i en verden, hvor naturen er i tilbagegang, men som den eneste art, kan vi mennesker beslutte os for at gøre noget ved det, og det kræver ikke de store kræfter at skabe forandring. Men det kræver, at vi lægger arm med en af de stærkeste menneskelige kræfter: Vanen.

Med afsæt i sin barndom på en gård i Sønderjylland og sidenhen som bonde og familiefar på Kastaniegaarden, vil Frank Erichsen fortælle om vejen mod et Danmark, hvor naturen står stærkere. Fortællingen trækker tråde til Hjørring kommune. Her har kommunen sammen med Frank, igennem to år forsøgt at skabe mere plads til naturen ved at få så mange borgere som muligt til at tænke anderledes. Og resultatet var ikke til at tage fejl af.