Vælg en side

Arrangementer

ARRANGEMENTER PÅ HADSTEN HØJSKOLE

Ønsker du at blive holdt opdateret på vores kommende arrangementer, samt få at vide, når vi med kort varsel får får besøg af interessante oplægsholdere? Så skriv en mail til info@hadstenhojskole.dk, hvor du skriver dit navn og din e-mailadresse, samt at du ønsker at komme på vores mailliste.

Kommende arrangementer

Oscar Danielsion Hadsten Højskole

Aarhus Jazz Orchestra

Torsdag d. 2. marts får vi besøg af Aarhus Jazz Orchestra. Koncerten har omdrejningspunkt i Duke Ellington-fortolkninger af klassiske værker.

Køb billetter her

Se mere

​Grænserne mellem genrer har gennem musikhistorien optaget både musikere og publikum. Genrer som klassisk musik, folkemusik, jazz, dansktop eller techno har alle regler for, hvad der kendetegner dem. Nogle tænker i kasser og ser en dyd i at holde sig inden for grænserne.

Men hvad sker der, hvis man rykker med grænserne eller tilmed visker grænserne mellem genrerne ud?

Duke Ellington stod ud i sin samtid og var desuden en arbejdshest uden lige. Som komponist og arrangør var han med til at berige kulturarven og sætte bigbandformatet på verdenskortet. Han var en ekvilibrist og bevægede sig elegant ind i rummet mellem klassisk og jazz.

Til denne koncert spiller Aarhus Jazz Orchestra nogle af Ellingtons mest kendte fortolkninger af klassiske værker, mens historiker Søren Hein Rasmussen fortæller historien om Duke Ellington. Vi vil høre musikken og komme tæt på arbejdet mellem genrerne. Samtidig vil vi sideløbende – som en rød tråd – få historien om Ellingtons liv, samtid og aktivisme imod racehad og stereotyper.

Koncerten foregår på Hadsten Højskole d. 2. marts kl. 19.00. Der bliver mulighed for at købe øl og sodavand.

Pris: 75 kr.

Køb billetter her

Oscar Danielsion Hadsten Højskole

Elevmøde 2023

D. 29. april afholdes dette års Elevmøde for tidligere HH-elever. Mere info og tilmeldingslink kommer her og på Elevforeningens Facebookside.

Tidligere arrangementer

Oscar Danielsion Hadsten Højskole

Fra Ishavet til Ukraine – En rapport fra Ruslands grænseland v. Anne Haubek og Thomas Ubbesen

Krig er igen en realitet i Europa. Men hvordan er det kommet så vidt? Og hvad er det dybest set, der – som et moderne jerntæppe – har sønderrevet og delt vores kontinent, så øst og vest dårligt kan forstå og tale med hinanden længere? 

Se mere

Journalisterne og Østeuropa-kenderne Anne Haubek og Thomas Ubbesen er netop vendt hjem fra en rejse langs den russiske grænse fra Ishavet i nord til Sortehavet og Ukraines rygende slagmarker i syd. Undervejs har de mødt og talt med snesevis af de hverdagsmennesker – russere, finner, baltere, polakker, ukrainere, moldovere og mange andre – som dagligt er tvunget til at leve med fjenden, løgnen og ondskaben som nærmeste nabo.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Hadsten Kulturhus Sløjfen, hvor foredraget finder sted tirsdag d. 8. november kl. 19.00.

Billetter købes ved Hadsten Kulturhus Sløjfen.

Oscar Danielsion Hadsten Højskole

Kristian Leth: Verdens vigtigste bog

Kom og hør foredraget Verdens vigtigste bog af Kristian Leth på Hadsten Højskole.

Se mere

I podcasten Bibelen Leth fortalt på P1 gennemgår Kristian Leth bibelen og dens betydning. I dette foredrag fortæller han, hvorfor bibelen er verdens vigtigste bog, og forklarer hvordan den påvirker os alle sammen, vores dagligdag, vores omgivelser og vores forståelse af os selv i verden.

Via nedslag i og genfortællinger af en række historier fra bibelen bliver alt fra missioneren og fundamentalisme til universalisme og – ja – selv ateisme forklaret som videreudviklinger af tendenser i kristendommen med rod i bibelen.

Samtidig trækkes der tråde tilbage til det, der kom før, sådan at vi forstår, hvor radikale vores almene overleverede ideer i virkeligheden er. Hvordan forstår man bibelen og kristendommen i en større, menneskelig kontekst? Hvad er det for et øjeblik i menneskehedens historie, vi lever i? Og hvor er vi på vej hen, efter at bibelen måske ikke fylder lige så meget, som den har gjort før?

Foredraget er respektfuldt og udogmatisk, men udfordrer både troende og ateister til at revurdere deres egen forståelse af den cirka 2000 år gamle samling tekster, der har lagt grundlaget for den kultur og det samfund, vi lever i i dag.

Foredraget foregår på Hadsten Højskole d. 26. oktober kl. 19.30. Foredraget er gratis, men kræver tilmelding. Tilmelding sker via. linket her.

Oscar Danielsion Hadsten Højskole

Vælgermøde

D. 1. november er der Folketingsvalg i Danmark. Hvor skal du sætte dit kryds? Måske bliver du klogere til valgarrangementet d. 19. oktober på Hadsten Højskole.

Se mere

Vi inviterer fire folketingspolitikere – fra forskellige partier – indenfor på Hadsten Højskole til en debat op til det kommende valg. 

Oscar Danielsion Hadsten Højskole

Hadsten Synger Sammen

Hadsten Højskole inviterer til spisning og fællessang efter Højskolesangbogen.

Se mere

Danmark har fået en ny udgave af Højskolesangbogen. Det skal fejres!

Siden december 2021 har Aarhus Synger Sammen med succes afholdt månedlige sangaftener. Hadsten har for en aften lånt både konceptet og de fire værter.

Under ledelse af pianist Jesper Moesbøl (tidl. højskoleforstander og redaktør af Sanghåndbogen), toastmaster Louis Mogensen (tidl. højskoleforstander og formand for FFD), kontrabassist Kristoffer Bliksted og pianist og højskolelærer Steffen Jonassen præsenteres et par håndfulde nye højskolesange. Efter kaffen er det muligt for publikum at ønske egne favoritter fra Højskolesangbogen.

Arrangementet foregår på Hadsten Højskole d. 12. oktober 2022. Aftenens program:

Kl. 17.45: Mulighed for en kort rundvisning på højskolen af de nuværende elever. Interesserede mødes i skolegården.

Kl. 18.15: Middag (Der er vand i hanen, og vin/øl/sodavand kan købes i baren)

Kl. 19.30: Synger vi kendte og mindre kendte højskolesange i skolens gymnastiksal – kun afbrudt af en kaffepause.

Tilmelding nødvendig – skriv til info@hadstenhojskole.dk senest den 10. oktober kl. 12.00. Der betales via MobilePay til 36527 i forbindelse med tilmeldingen.

Pris: kr. 100 – spisning, sang og kaffe fra kl. 18.15

Pris kr. 50 – sang og kaffe fra kl. 19.30

Højskolesangbøger udlånes, men det er også muligt at købe sit eget eksemplar på aftenen (betaling via Mobilepay).

Oscar Danielsion Hadsten Højskole

Oscar Danielson

Kom til koncert på Hadsten Højskole torsdag d. 6. oktober.

Se mere

Navnet Oscar Danielson vækker måske ikke genklang hos alle danskere. Men det skal man ikke lade sig snyde af. Svenske Oscar Danielson er et etableret navn på den nordiske musikscene. Han debuterede i 1996 med det anmelderroste album Schysst & Svärd, og har sidenhen udgivet flere albums.

Nu kommer han forbi Hadsten Højskole med sin fløjlsbløde vokal og sit eminente guitarspil. Med sig har han Morten Okbo (trommer/vokal) og Janus Bechmann (guitar/vokal).

Koncerten finder sted på Hadsten Højskole torsdag d. 6. oktober kl. 19.30.

Prisen er 50 kr, som er inklusive kaffe og kage efter koncerten.

Tilmelding senest d. 4. oktober via. mail til info@hadstenhojskole.dk. Der betales 50 kr. over MobilePay til 36527 i forbindelse med tilmeldingen.

Oscar Danielsion Hadsten Højskole

Jubilarsammenkomst 

Hadsten Højskole inviterer til jubilarsammenkomst lørdag d. 1. oktober. 

Se mere

Er det 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65 eller 70 år siden, at du var elev på Hadsten Højskole? Så vil det glæde os at se dig – evt. sammen med din hustru/mand.

Lørdag d. 1. oktober 2022 på Hadsten Højskole

På mange årgange har vi kun få adresser. Derfor vil vi være taknemmelige for at få oplyst mail- eller postadresser på elever fra jubilæumsholdene. Skriv eller ring herom til skolen, så sender vi dig en indbydelse.

Af hensyn til køkkenet beder vi om, at du tilmelder dig senest torsdag d. 22. september – enten ved at sende en mail til info@hadstenhojskole.dk eller ved at ringe til os på tlf: 8698 0199.

Ved tilmelding har vi brug for at få oplyst:

  • Navn(e)
  • Årgang (fx forårsholdet 2002)

Pris for deltagelse: kr. 110 pr. person – betaling ifm. tilmelding.

Betaling til MobilePay nummer: 36527 eller til skolens konto i Nordea: 1935 4382886963. Husk at notere dit navn og “jubilar” i beskedfeltet.

Vi håber, at rigtig mange har tid og lyst til at mødes med de gamle venner samt til at gense deres gamle skole.

Program for dagen:

Kl. 10.30: Ankomst – kaffe i skolens søjlehal

Kl. 11.00: Sang og velkomst i foredragssalen ved forstander Jacob Kjærsgaard Mortensen

Kl. 12.30: Middag i spisesalen

Det officielle program slutter cirka kl. 16.00.

Med forbehold for ændringer

Oscar Danielsion Hadsten Højskole

Bag om ‘Kandis for livet’ v. Jesper Dalgaard

Kom og oplev, hvordan instruktøren bag ’Kandis for Livet’-dokumentaren, Jesper Dalgaard, kom tæt på fans og fænomenet Kandis, som han har fulgt gennem 3 år.

Se mere

Da Jesper Dalgaards dokumentarfilm kørte over skærmene i de danske stuer, skabte den stor debat. Det var en debat, der især drejede sig om iscenesættelse i dokumentarfilm, der blussede op i mange medier. Hvor meget kan man tillade sig som instruktør på en dokumentarfilm? Kan man tillade sig at betale flybilletter til én medvirkende og må man tilføje scenografi til billederne for at skabe det rigtige miljø? Der tegnede sig en fløjkrig, hvor man ikke kunne blive enige om de medvirkendes fremstilling. Er den rørende, ægte og kompleks, eller udstiller dokumentaren en del af Danmark, som man sjældent får indblik i?

Du kan selv bedømme, når instruktøren af Kandis for Livet, Jesper Dalgaard inviterer indenfor i tilblivelsen og den efterfølgende debat. Vi opfordrer til, at du ser dokumentarfilmen inden foredraget. Den kan streames på DR TV her.

Foredraget foregår på Hadsten Højskole onsdag d. 7. september kl. 19.00. Der er mulighed for at blive til kaffe, te og kage efter foredraget.

Pris for deltagelse i foredrag: 50 kr.

Tilmelding sker via. mail til: info@hadstenhojskole.dk. Tilmelding skal ske senest mandag d. 5. september kl. 12.00.

Oscar Danielsion Hadsten Højskole

Foredrag med Philip Sviatchenko

Krig i Ukraine – 30 års kamp for en bedre fremtid

Se mere

Kom og oplev Philip Sviatchenko til foredrag på Hadsten Højskole torsdag den 7. april. Philip Sviatchenko har igennem snart 10 år fulgt konflikten i Ukraine og har boet og arbejdet i Kyiv. Han er født i Kyiv under Sovjetunionen, men kom med sin familie til Danmark i starten af 1990’erne.

Foredraget vil give nye perspektiver på krisen og gøre dig klogere på, hvad der egentlig sker i Ukraine. Philip Sviatchenko vil give sit bud på, hvad der er op og ned i krigen med et vestligt perspektiv, men med en østeuropæisk forståelse.

Oscar Danielsion Hadsten Højskole

Åbent hus – rundvisningsdag

Forårets åbent hus er lørdag d. 2. april kl. 13.30.

Se mere

Få en tur rundt på vores flotte skole, mød lærere og elever og få svar på dine spørgsmål. Læs om dagens program og tilmeld dig her.

Oscar Danielsion Hadsten Højskole

‘Den Vilde Vej’ v. Frank Erichsen (Udsolgt)

Foredrag med Bonderøven mandag den 28. marts kl. 19.00 på Hadsten Højskole.

Se mere

Hvordan vender vi naturens tilbagegang, og er det overhovedet nødvendigt?

Vi lever i en verden, hvor naturen er i tilbagegang, men som den eneste art, kan vi mennesker beslutte os for at gøre noget ved det, og det kræver ikke de store kræfter at skabe forandring. Men det kræver, at vi lægger arm med en af de stærkeste menneskelige kræfter: Vanen.

Med afsæt i sin barndom på en gård i Sønderjylland og sidenhen som bonde og familiefar på Kastaniegaarden, vil Frank Erichsen fortælle om vejen mod et Danmark, hvor naturen står stærkere. Fortællingen trækker tråde til Hjørring kommune. Her har kommunen sammen med Frank, igennem to år forsøgt at skabe mere plads til naturen ved at få så mange borgere som muligt til at tænke anderledes. Og resultatet var ikke til at tage fejl af.

lange kurser hadsten højskole
Hadsten Højskole