hadsten-hojskole-in-english

AFTENFOREDRAG: Oplev Bjørn Rabjerg med foredraget ”Hvorfor er lykken så lunefuld?”

Bjørn Rabjerg

Se alle arrangementer
på Hadsten Højskole

Vi jager rundt efter lykken, men den er svær at finde, og når den er der, forsvinder den igen. Man kan fristes til at sige, at når man griber efter den, forsvinder den hurtigt ud mellem fingrene på os– fx fordi vi skuffes over det, vi griber ud efter, eller fordi vi ikke kan bevare det værdifulde, når det er fundet. Men hvorfor er lykken så lunefuld?

I dette foredrag vil vi betragte lykken og menneskets jagt efter den fra to forskellige vinkler, nemlig Danmarks to største filosofiske og teologiske tænkere, Søren Kierkegaard og K.E. Løgstrup. Måske netop fordi de ikke lever i vor egen tid, kan deres blikke på menneskelivet give os værdifulde indsigter, som går på tværs af de forestillinger om livet, som vi går ud fra i dag.

Bjørn Rabjerg er filosofilærer på Hadsten Højskole og tidligere forsker og leder af Løgstrup Arkivet ved Aarhus universitet. Han er bl.a. forfatter til bogen Løgstrup & Kierkegaard (2018).

Efter foredraget vil der blive serveret kaffe og kage i højskolens spisesal.

Tid og sted: 10. oktober kl. 19.00 på Hadsten Højskole

Tilmelding og pris: Foredraget koster 50 kr. Tilmelding sker på mail til  info@hadstenhojskole.dk. Der betales via MobilePay til 36527 i forbindelse med tilmeldingen.

Se alle arrangementer
på Hadsten Højskole