Forbered journalistprøven

Prøveforberedende journalistik

Drømmer du om at blive journalist? Og vil du forbedre dine chancer for at klare optagelsesprøven på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole eller Journalistlinjen på Syddansk Universitet, er Hadsten Højskoles forberedende journalistikkursus et glimrende sted at starte.

Vi ved, at mange unge mennesker går med drømmen om at uddanne sig til journalist. Derfor vil vi gerne hjælpe de elever, der går med disse drømme, et skridt nærmere deres ønskestudie. Som elev på prøveforberedende journalistik bliver du klædt på til at klare dig gennem optagelsesprøverne på landets journalistuddannelser. Samtidig får du mulighed for at få praktisk erfaring med de arbejdsopgaver, der måske venter dig i fremtiden.

Blive skarp i journalistuddannelsens prøve

Den første udfordring, vores journalistelever står overfor, er optagelsesprøverne på journalistuddannelserne. Derfor har vi valgt at dedikere faget Prøveforberedende Journalistik specifikt til at forberede vores elever på alle de delprøver, som optagelsesprøverne indeholder. Du kommer altså til at stifte bekendtskab med alle de opgavetyper, du risikerer at blive stillet overfor, når du sidder til prøven. Det gælder både den kreative prøve, den grammatiske del, samt alle de andre dele.

En stor del af optagelsesprøven er skriftlig, og derfor er det også vigtigt, at du har helt styr på din kommatering og dine generelle skriveevner. Derfor bruger vi også en del tid på disse elementer i faget Prøveforberedende Journalistik. Derudover tilbyder vi en lang række andre fag, som kan styrke dine evner inden for kommunikation både skriftligt og mundtligt. Du kan også supplere med fag som Reporter og Radio/Podcast, hvor du får mulighed for masser af praktisk erfaring indenfor journalistikken.

På vores forårshold vil optagelsesprøverne typisk ligge på et tidspunkt, hvor journalisteleverne er i fuld gang med deres højskoleophold. Dermed vil du have alting i frisk erindring, når du sidder til prøven. Og kommer du videre til en samtale, vil der også være rig mulighed for at forberede dig til den, mens du er på skolen. Det betyder dog ikke, at du ikke kan være journalistelev i efteråret. Du vil blive undervist på helt samme måde som i foråret. Samtidig vil du blive tilbudt muligheden for at komme tilbage og få alting frisket op i ugen op til optagelsesprøverne i foråret, så du er helt skarp på alle delene.

Vil du vide mere om journalistik på Hadsten Højskole? Læs mere i vores brochure

Øg dine chancer for at blive journalist med et bredt udsnit af relevante fag

Udover faget Prøveforberedende Journalistik, er det helt op til dig, hvilke af vores 60 andre fag, du vil have. Du får altså mulighed for selv at sammensætte det skema, som du mener, vil forbedre dine chancer mest muligt for at komme ind på journalistuddannelsen. Samtidig vil der være rig mulighed for, at du også kan pleje dine andre interesser, mens du er hos os.

Vi tilbyder en række politiske- og samfundsfaglige fag, som kan gøre dig rustet til at forstå samfundet og verden omkring dig. Her kan nævnes Almen Viden og Politisk Strategi og Spin, hvor vi stiller vi skarpt på nogle af de varmeste politiske sager og går kritisk til værks, når vi diskuterer forskellige politiske udmeldinger og forslag. Begge fag, der er med til at ruste dig til videnstesten, der er en del af optagelsesprøven på journalistuddannelserne.

Derudover kan du dykke yderligere ned i den politiske verden med fag som Politik, Sociologi og Medier og Politisk Filosofi.  Der er altså rig mulighed for at blive meget klogere på den politiske verden på Hadsten Højskole.

Vi giver dig også mulighed for at kaste dig over fotografering. Noget, som mange uddannede journalister i dag også forventes at kunne.

Har du spørgsmål til, hvordan du bedst kan sammensætte et relevant forløb, der forbereder dig bedst muligt til optagelsesprøverne på journalistuddannelserne? Ring til os på tlf. +45 86 98 01 99 eller book en rundvisning, hvor du kan få svar på alle dine spørgsmål. 

Praktisk journalistisk erfaring og værdifulde inputs

Udover de teoretiske og prøveforberedende fag, har du også mulighed for at prøve de journalistiske discipliner i praksis i faget Reporter. Du bliver kastet ud i alle journalistikkens forskellige genrer og kommer til at skulle researche og interviewe egne kilder. Samtidig får du mulighed for at få dit arbejde udgivet, hvis produktet er godt.

Du vil løbende få inputs fra forskellige gæsteundervisere, der alle beskæftiger sig med medieverdenen på den ene eller anden måde. Vi tager også på besøg på både Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, samt på en avis eller en tv-station i løbet af opholdet, så du med egne øjne kan se, hvad hverdagen som journalist kan indebære.

Din daglige undervisning varetager vores journalistiklærer, der selv er uddannet fra DMJX. Vi har desuden endnu en journalist ansat til at varetage skolens kommunikation, så der vil være rig mulighed for at spørge kompetente kræfter til råds, også når der ikke er undervisning.

Gør dine journalistdrømme til virkelighed

Vi sætter en ære i, at vores journalistelever får deres ønske opfyldt og kommer et skridt nærmere drømmeuddannelsen. Heldigvis kan vi se, at de elever, der har været gennem vores prøveforberedende kursus, er langt bedre rustet end mange andre, hvorfor langt størstedelen også har succes med at bestå optagelsesprøverne.

Selvom både Journalisthøjskolen og SDU afholder deres optagelsesprøver i foråret, kan du sagtens tage vores kurser i efteråret. Vi sørger for, at du ikke glemmer de ting, vi har lært dig, bl.a. ved at lade dig blive medlem af vores lukkede Facebookunivers, hvor vi løbende vil holde dig opdateret og skarp. Samtidig vil du blive inviteret med, når vi til foråret afholder vores egne forprøver i marts måned.

Oplev læring på en helt ny måde

Udover det faglige garanterer vi dig, at får et uforglemmeligt højskoleophold, hvor du også får mulighed for at kombinere andre interesser med din journalistiske drøm. Da du ikke vælger en hel linje, kan du håndplukke lige nøjagtigt de fag, som du er mest interesseret i.

Der er med andre ord ingen hindring i, at du kan have fag som psykologi, keramik eller volleyball, samtidig med at du også har de journalistiske fag. Som med alle vores andre elever, opfordre vi til, at du prøver nogle interesser af og er åbne for nye inputs.

Slutteligt er det værd at understrege, at du vil indgå i højskolefællesskabet på fuldstændige lige fod med alle andre elever. Journalisteleverne er ikke en separat afdeling, og udover de journalistiske fag, er der ikke noget, der adskiller journalisteleverne fra højskolens andre elever. Det samme gælder for de elever, der vælger vores forberedende linje til politiuddannelsen.

Så hvis du drømmer om at blive journalist, er Hadsten Højskoles prøveforberedende journalist-kursus et glimrende udgangspunkt.

Få mere information om højskolens journalistik-fag

Har vi vækket din interesse, er du velkommen til at bestille en brochure med information om journalistik og alle højskolens øvrige fag.

Har du lyst til at se højskolens faciliteter tæt på, giver vi dig gerne en rundvisning. Sidder du inde med spørgsmål vedrørende Hadsten Højskoles forberedende fag i journalistik, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 86 98 01 99 eller sende en mail på info@hadstenhojskole.dk.

FORBERED

BESTIL BESØG

BESTIL BROCHURE

MELD DIG TIL