Vælg en side

Forbered journalistprøven

JOURNALIST? START PÅ HADSTEN HØJSKOLE

Drømmer du om at blive journalist? Så kan vi på Hadsten Højskole hjælpe dig på vej til målet. Gennem en årrække har vi klædt vores elever på til at bestå optagelsesprøven, hvad enten det er på SDU eller DMJX. Skal vi også hjælpe dig?

Kernefaget for vores journalistelever er Prøveforberedende Journalistik. Her lærer du alt, hvad du skal kunne for at klare dig gennem nåleøjet og blive optaget på studiet. Du får blandt andet helt styr på dine kommaer og lærer at formulere dig fejlfrit på skrift og i tale.

Derudover vil du blive udsat for en række opgaver, der ligner dem, du kan risikere at skulle møde til prøverne. I undervisningen vil vi også kigge ud i verden og holde os opdateret på de største historier og mest aktuelle nyheder.

Udover arbejdet på skolen vil du også få mulighed for at møde journalister og besøge en række medier. Vi får desuden besøg af nogle af vores tidligere journalistelever, der er i gang med studiet, og som kan gøre os klogere på, hvad selve uddannelsen går ud på.

Hør, hvad seks tidligere elever fik ud af at have journalistik på højskolen – og hvad de laver i dag.

De praktiske fag

Vi vil gerne give vores elever en forsmag på den flermedielle virkelighed, der venter dem, hvis de bliver journalister. Derfor har vi fagene Radio/Podcast og Filmværksted, hvor du kan dykke ned i lydmediet eller de levende billeder. Du har også mulighed for at stifte bekendtskab med fotografering i enten Analog foto eller Digital foto.

En bred politiske pallette

Udover de mediefokuserede fag får du på Hadsten Højskole også rig mulighed for at styrke din viden indenfor dansk og international politik, samt blive klogere på samfundets strukturer og magthavernes ageren.

Faget Almen Viden klæder dig på til at klare den videnstest, som er en del af optagelsesprøven. Derudover kan du i faget Politisk strategi og spin blive skarp til at gennemskue, hvordan magthaverne kommunikerer deres budskaber og hvilken effekt, de håber at få ud af netop denne kommunikation.

Du kan også vælge faget Politik, sociologi og medier, som giver dig et grundigt indblik i samspillet mellem magthavere og medier. Du bliver klogere på, hvordan de to påvirker hinanden, og hvordan samspillet har udviklet sig historisk til det, vi kender i dag.

Med andre ord tilbyder vi på Hadsten Højskole et bredt udvalg af fag, der kan forbedre dine muligheder for at komme ind på journaliststudiet – eller som måske bare kan afklare, om det er mediebranchen, der skal være din fremtid.

Få mere information om højskolens journalistik-fag

Har vi vækket din interesse, er du velkommen til at bestille en brochure med information om journalistik og alle højskolens øvrige fag.

Har du lyst til at se højskolens faciliteter tæt på, giver vi dig gerne en rundvisning. Sidder du inde med spørgsmål vedrørende Hadsten Højskoles forberedende fag i journalistik, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 86 98 01 99 eller sende en mail på info@hadstenhojskole.dk.

FORBERED

BESTIL BESØG

BESTIL BROCHURE

MELD DIG TIL

Hadsten Højskole