hadsten-hojskole-in-english

KOMMUNIKATION & SPROG

FAGENE

​Prøveforberedende journalistik

Drømmer du om at blive journalist? Så er det på Hadsten Højskole, du skal tage dine første skridt. I faget Prøveforberedende Journalistik bliver du klædt på til at gå til optagelsesprøve på DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, eller SDU, Syddansk Universitet. 

Når du vælger Prøveforberedende Journalistik på Hadsten Højskole bliver du fra første dag præsenteret for videnstests, deadlines og masser af skriveøvelser. Du lærer, hvad det vil sige at vinkle, du bliver en haj til at sætte kommaer, og du får styr på nyhedskriterierne. Vi taler om nyhedsstrømmen i medierne, og vi sætter nyhedsdækningen ind i en større, samfundsmæssig og politisk ramme.

Du lærer at arbejde med en deadline, og du får praktisk træning i at skrive alt fra skarpe nyheder og portrætter til referater og kreative klummer. Derudover bliver du trænet i kildekritik, du får skærpet din analytiske sans, og du bliver klædt på til at agere etisk korrekt i rollen som journalist.

Prøveforberedende Journalistik er for dig, der ønsker at blive klogere på journalistik og som drømmer om at blive journalist og klare dig godt til journalisthøjskolens optagelsesprøve, men det er også et oplagt valg, hvis du drømmer om at læse kommunikation, medievidenskab eller et andet fag, der har med medier eller samfundsforhold at gøre.

En tidligere elev på Prøveforberedende journalistik

I foråret 2023 gik Agnes Malmgren på Hadsten Højskole, da hun havde en drøm om at komme ind på DMJX (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole). Læs her om Agnes’ oplevelse på højskolen:

Jeg startede på højskole for at få en kæmpe oplevelse, men samtidig også fordi jeg havde en drøm om at blive journalist. Skolen har faget Prøveforberedende journalistik, og det var en virkelig stor hjælp for mig, som skulle til at søge ind på studie. Hele optagelsesprocessen på mit drømmestudie virkede så uoverskuelig og svær!  Derfor valgte jeg faget Prøveforberedende journalistik, som jeg vidste ville gøre mig klar til optagelsesprøverne.

Vi fik lov at udfolde os kreativt med journalistiske metoder både i form af artikler, videoer og interviews, men vi fik også en masse teoretisk erfaring. Det kan lyde kedeligt med al den teori, men det oplevede jeg det slet ikke som. Undervisningen var tilrettelagt sådan, at vi fik noget teori, som vi så med det samme fik mulighed for at prøve af i praksis. Det fungerede super godt. Vi var hele tiden i gang med noget fedt.

Agnes kom ind på DMJX og er nu i fuld gang med sin drømmeuddannelse.

Praktisk info

Ønsker du yderligere information om højskolens fag, sender vi dig gerne en brochure. Vil du opleve skolens faciliteter helt tæt på, giver vi dig også gerne en rundvisning.

Politik & Samfund

Idræt & Outdoor

Psykologi & Filosofi

Krop & Kost

Kunst & Kunsthåndværk

Musik & Sang

Kommunikation & Sprog

Explora