Lange kurser

FÆLLESTIMER

Hver uge runder vi fredagen og ugen af i samlet flok. Det gør vi med en fællestime. Fællestimer er to timer, der kan byde på forskellige indtryk, oplevelser og debatter. Ofte får vi besøg udefra af mennesker eller organisationer, der kan gøre os klogere på et bestemt område. Det kan være alt fra musikere og journalister til biologer og dragqueens.

Nogle af fredagene er det vores egne faste lærere, der står for fællestimen, som ofte vil tage afsæt i deres fagområde. I oversigten herunder kan du se, hvilke fællestimer der er på programmet for det nuværende og det kommende elevhold.

OBS: Kalenderen er med forbehold for ændringer. 

Fællestimer, efteråret 2023:

25/8: Fællestime der skal handle om samværet og fællesskabet på højskolen.

1/9: Fællestime om studierejsen.

8/9: Humor v. Per Ryt-Hansen: Spring over hvor gærdet er sjovest, og få en alvorlig indføring i humorens fascinerende verden. Fænomenet humor præsenteres gennem humorfaglighed, store højtflyvende tanker, lavpraktiske eksempler og små meningsfulde øvelser ved bordene.

29/9: Grøntsagskrea. Denne fredag byder på et sanse bombardement. Hvilken lyd har en grønsag? Kan en peberfrugt fremstilles yndefuldt? Hvordan danser en gulerod ballet? Ud fra fælles oplæg, laves der i mindre grupper artistiske værke til en fælles udstilling.

6/10: Åben fællestime.

13/10: En fællestime i filosofiens tegn v. vores nye filosofilærer Bjørn Rabjerg

20/10: Mizz Privilize. Denne fredag rykker vi fællestimen til om aftenen, når vi får besøg af den professionelle dragqueen Mizz Privileze til et brag af en fest. Mizz Privileze holder først et foredrag om livet som drag. Derefter bliver der skruet op for tempoet og musikken, når vi skal opleve et vaskeægte dragshow.

27/10: Joachim Adrian: There is a crack in everything, thats how the light gets in. Træd med ind i denne lysstribe og lad dig forføre af den visuelle fortællings kraft, når fotograf og højskolelære Joachim Adrian viser sine historier, som han finder som små sprækker i virkeligheden.

7/11: Lip dub. I denne fællestime skal vi lave en musikvideo sammen. Men ikke en hvilken som helst musikvideo. Den skal nemlig filmes i one-take og filmes rundt på hele skolen – og der er ingen grænser for, hvor gakket det bliver.

3/11: “En Historie om Mennesket”: Henrik Hvenegaard Mikkelsen. Vi skal ud på en rejse langt tilbage i tiden og ud i verden for at forstå den rolle, som “leg” har spillet i menneskets udvikling.

17/11: Oplæg v. Lea Korsgaard fra Zetland. Oplægget kommer til at handle om den moderne medieudviklings store udfordringer til den enkelte og samfundet – og Zetlands bud på, hvad der bør gøres anderledes.

1/12: Denne fredag skal vi op af stolene og ud på gulvet. Vi får besøg af danseren Jessie, som sørger for et kæmpe energiboost og en tidlig fredagsfest i gymnastiksalen.

8/12: Åben fællestime.

 

Fællestimer, forår 2024:

19/1: Socialiseringspres. Uanset om vi går i skolen, på job eller er sammen med venner/familie er vi en del af en gruppe, hvor vi påvirker hinanden – både positivt og negativt. Vi ser nærmere på, hvordan vi alle på godt og ondt udsættes for et socialiseringspres.

26/1: Åben fællestime v. Christina Norre

2/2: Denne fredag vil skolens to idrætslærere, Rasmus og Rikke, dele ud af deres store glæde ved idræt. Så I skal op af stolene og i gang med at bruge hele kroppen. Vi glæder os og håber, vi får det sjovt.

9/2: Kend dig selv: I denne fællestime vil vi se nærmere på de ting, vi har til fælles og de ting, der adskiller os. Målet med fællestimen er, at eleverne skal få øje på, at de måske har mere til fælles med hinanden, end de tror.

23/2: En fællestime i filosofiens tegn v. vores nye filosofilærer Bjørn Rabjerg

1/3: Til denne fællestime inviterer vi mennesker ind på højskolen, som har en spændende historie, profession, oplevelse eller har truffet nogle valg i livet, der skiller sig ud fra mængden. Med andre ord: et menneskemøde!

8/3: Zetland: Vi får besøg af en af journalisterne og hovederne bag Zetland. Oplægget kommer til at handle om den moderne medieudviklings store udfordringer til den enkelte og samfundet – og Zetlands bud på, hvad der bør gøres anderledes.

5/4: Ventilen.

12/4: Fællestime om studieturen.

26/4: Gert Tinggaard fra Aarhus Universitet besøger os. Han fortæller om tillid. Hvorfor har vi i Danmark så stor tillid til hinanden i forhold til mange andre lande.

7/5: Haidar Ansari – en tidligere kriminel fortæller.

24/5: Hvorfor gider så få mennesker lytte til klassisk musik? Kan den noget, som vi bare ikke har oplevet endnu? Vi lytter og introduceres til en række kendte og mindre kendte værker

7/6: Åben fællestime v. husrådet.