Næste hold begynder den 5. januar 2020

2. periode starter med nye fag på skemaet

2 periode start nye fag

Efter en Explorauge, hvor det normale skema har været langt fuldstændig på hylden, vender eleverne nu igen tilbage til et mere bekendt skema. Dog er der ændringer i forhold til de fag, de havde inden Exploraugen.

Det skyldes, at vi nu er over halvvejs i opholdet og derfor er gået ind i 2. periode. Det giver plads til nogle nye fag i skemaet, mens andre fag nu ikke længere er en del af skemaet.

Udskiftningen i nogle af fagene giver eleverne mulighed for at komme i berøring med en masse forskellige fag og områder, som de interessere sig for. Fag som Psykologi, Prøveforberedende Journalistik og Volley er derimod gennemgående fag. Det betyder, at dem har eleverne stadig, selvom perioden skifter.

Kreativitet og nytænkning på skemaet

Der vil i anden periode være mulighed for at udvide sin horisont, hvis man vælger faget Filosofi. Her vil livets store og små spørgsmål blive vendt og diskuteret. Er man mere til hårde facts, kan man blive klogere på sin krop, og den mad vi indtager, i faget Sundhed og Livsstil. Samtidig er der mulighed for at blive klogere på verdens nok største supermagt og den indflydelse, som USA har på vores samfund i faget Amerikanske Studier.

Vild med Dans er på også skemaet. Et fag, hvor man kan få testet sine danseevner, uanset hvor gode de på forhånd er. I Massage og Velvære lærer eleverne at behandle ømme muskler, samt bliver fortrolige med deres egen krop. Og ønsker man yderligere udfordringer til kroppen, er faget Yoga også en mulighed.

Der vil desuden være mulighed for at udfolde sine kreative evner i faget Design 2.0 eller udfolde sig kreativt med ord og fortællinger i Story Slam. Har man behov for mere kreativitet er Analog Foto en mulighed. Her laver vi fotografier på gammeldags facon i mørkekammeret.

Spritnye fag får sin ilddåb

I år er der flere helt nye fag, som ikke tidligere har været udbudt på Hadsten Højskole. Blandt dem er faget Historiens Vigtigste Begivenheder, som forstander Jacob Kjærsgaard er lærer i.

Her bliver set nærmere på nogle af historiens mest skelsættende begivenheder, som vi stadig den dag i dag bruger som pejlermærker for, hvordan og hvornår verden ændrede sig. Vi kigger tilbage og bliver klogere på, hvordan verden i dag er påvirket af historiens vingesus.

Derudover er faget Sangskrivning og Musikproduktion helt nyt. Her kombineres det kreative element fra det tidligere fag Elektronisk Musik med tekstskrivning. Der er altså nu mulighed for både at udfolde sig kreativt rytmisk og lyrisk.