ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Foråret 2021 starter 10. januar - VENTELISTE.

Black Lives Matter

I USA er det ikke uden betydning, hvilken hudfarve du er født med. Historisk set har den sorte befolkning været undertrykt, og stadig i dag er der stor forskel på de etniske grupper i landet. I dette fag bliver du klogere på de historiske grunde hertil.

Mandag den 25. maj 2020 døde George Floyd under en anholdelse i Minneapolis, Minnesota i USA, efter at en politimand under anholdelsen havde siddet med sit knæ på Floyds hals i 8 minutter og 46 sekunder. På trods af at Floyd gentagne gange sagde: ”I can’t breathe”.

Dette satte gang i bølge af voldsomme protester og demonstrationer over helse USA, anført af ”Black lives matter” bevægelsen. En bølge, der hurtigt spredte sig internationalt. Det var som et deja vu fra tidligere begivenheder i USA. Især urolighederne efter mordet på Martin Luther King i 1968, og optøjerne i Los Angeles efter dokumenteret politibrutalitet mod Rodney King i 1992.

Vil man forstå, hvorfor disse begivenheder opstår igen og igen i USA, er det oplagt at gå på opdagelse i den amerikanske historie og især den del, der kaldes black history. Det vil vi gøre i dette fag.

Vi søger tilbage til den amerikanske uafhængighedskrig, den amerikanske borgerkrig og borgerrettighedskampene i 1960’erne, og forbinder disse og andre begivenheder med det vi oplever i dag. Vi ser på, hvordan racismen i USA gennem tiden har ændret sig, fra at være forbundet med slaveri og adskillelseslovgivning til at være indlejret i samfundets grundlæggende struktur.

Endeligt vil vi også stille det nærliggende spørgsmål. Findes der racisme i Danmark i dag?

 

Fagområde: Politik & Samfund

Underviser: Jacob Kjærsgaard Mortensen

 

BESTIL BROCHURE

Bestil brochure

VOXPOP

_DSF3436
“Jeg startede i marts, men det sociale er langt ud over forventet. Folk tager virkelig godt imod en, og hvis man ikke har sociale kompetencer i forvejen, så får man det.”
– Anders Berg Kloster

NYHEDER

Projekt: Cirkus Corona

oktober 14, 2020
Bornholm studietur

Eleverne er tilbage efter vellykket studietur

september 26, 2020
Hadsten Højskole Prisen 2020

Hadsten Højskole Prisen uddelt

september 24, 2020