Hadsten Højskole
ET LANGT OPHOLD PÅ HØJSKOLE?
Næste hold begynder den 6. januar 2019

DE SKREV HISTORIE

de_skrev_historie

Vil du mærke historiens vingesus, så skal du vælge faget De Skrev Historie. Her bliver du præsenteret for nogle af de personligheder, der har gjort en forskel i verden – på godt eller på ondt. Du kommer på en menneskelig og historisk opdagelsesrejse, hvor vi opruller de vigtige begivenheder, som har været med til at ændre historiens gang og måske også din egen historie.

 

Hensigten med faget De Skrev Historie er at vise, hvordan mennesket er såvel historieskabt som historieskabende. Vi går i store personligheders fodspor, så du får en dybere forståelse af de skelsættende begivenheder, de tog del i. Og vi analyserer konsekvenserne – både historisk, for vores samtid og for fremtiden.

Udgangspunktet for De Skrev Historie er Martin A. Hansens kendte ord: ”Historien er vor forlængede erindring, og historien er vort forlængede ansvar”. Målet er, at du opnår en historisk viden, du bliver bevidst om, hvad du er dannet af, og du bliver klogere på, hvordan også din egen historik kan få betydning for dem, der kommer efter dig. Der venter med andre ord en tur i tidsmaskinen. Du ved ikke, hvor du lander, men undervejs bliver du præsenteret for tekster, billeder, film, foredrag, gåder, kriminologiske opgaver, ekskursioner og kontrafaktisk historiefortælling.

Fagområde: Politik & Samfund

Underviser: Jacob Kjærsgaard Mortensen

 

BESTIL BROCHURE

brochure

VOXPOP

_DSF3436
“Jeg startede i marts, men det sociale er langt ud over forventet. Folk tager virkelig godt imod en, og hvis man ikke har sociale kompetencer i forvejen, så får man det.”
– Anders Berg Kloster

NYHEDER

Vi har købt nyt podcast-udstyr på skolen, så eleverne kan producere deres egne podcast

Podcast på skolen

november 05, 2018

Udfordringsdøgnet

oktober 29, 2018

Journalister debatterer fake news

oktober 26, 2018