Næste hold begynder den 5. januar

KERAMIK

Keramik

Kreativiteten får vinger i keramik-kælderen, og tiden flyver af sted, når du sætter dig med en klump uformet ler mellem hænderne. Drømmer du om at forme dine egne tekrus, en flot frugtskål eller designe et fantastisk stykke kunst, så er faget Keramik på Hadsten Højskole noget for dig.

I Keramik lærer du at trylle ler om til kunst med dit personlige design.

Keramik-værkstedet på Hadsten Højskole er åbent for eleverne døgnet rundt, og når du først får styr på de forskellige lertyper og teknikker, er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan skabe med dine hænder.

Du bliver introduceret til både klassiske og lidt mere sjældne arbejdsmetoder indenfor keramik-kunsten. Du lærer at dreje for eksempel skåle eller krus, du arbejder med pladeteknik, en metode du bruger, når du kreerer store fade og lågæsker, og du prøver kræfter med pølseteknikken, som keramikere bruger, når de former gulvvaser.

Derudover lærer du at modellere sjove og surrealistiske figurer og banke en figur op.

Synes du Keramik lyder spændende? Læs mere i vores brochure her

Raku – brænd din keramik i en olietønde

Den gamle japanske kunstart Raku er også en også del af det, vi arbejder med i Keramik. Her brænder du din keramik i olietønder, så keramikken opnår de velkendte sorte sprækker i glaseringen. På Hadsten Højskole rakubrænder vi ude i højskolens gård – i både sne og sol. Det er en fascinerende proces at bære et 1000 grader varmt kunstværk ud af rakuovnen og se, hvordan ild og røg stiger mod himlen mens glasuren krakelerer og skifter farve. Faget Keramik er for dig, der har lyst til at bruge hænderne og forme din egen kunst.

Få mere information om keramik på højskole

Har du spørgsmål til faget Keramik, er du meget velkommen til at sende os en mail eller ringe til os på telefon 86 98 01 99.

Har du lyst til at vide mere om, hvad du kan opleve på Hadsten Højskole? Få vores brochure her eller kom og besøg os – vi giver gerne en rundvisning!

Læs også om de øvrige fag under fagområder Kunst og kunsthåndværk på Hadsten Højskole

Fagområde: Kunst & Kunsthåndværk

Underviser: Christina Norre

Bestil brochure

“Det var skolens traditionsrige historie, det brede fagudbud og mangfoldigheden blandt eleverne, der gjorde, at jeg valgte et ophold på Hadsten Højskole.”
– Anne Boisen

Reefood certifikat