Næste hold begynder den 11. august

Alternativ undervisning og gåtur langs stranden

Foraar aargang 2019

Der er ikke mere almindelig undervisning for eleverne på forårsholdet. Tirsdag havde de deres sidste ordinære undervisningstimer, inden de gik ind til deres sidste exploradag. Modsat hvad eleverne tidligere har været vant til, skulle de vælge fag på selve dagen.

De havde mulighed for at vælge mellem ”Grundidræt og Boldspil”, ”Tilbage til fremtiden”, ”Musikgruppeterapi” og ”Bål og Brand”. Ikke nok med, at fagene ikke normalt er at finde på elevernes skema, var undervisningen også anderledes for lærerne. De havde nemlig kastet sig over fagområder, de normalt ikke beskæftiger dig med.

Således havde Erik, der normalt har politiske fag taget tjansen som idrætslærer. Den normale idrætslærer, Kristian, havde i stedet taget posten som friluftlivslærer og lavede bålteknik i haven. Journalistlærer Emil stod for en alternativ musikundervisning, hvor eleverne lavede sanselige oplevelser til musik, mens psykologilærer Ronja tog eleverne tilbage til starten af deres forløb i videoer og billeder.

I samlet flok mod Aarhus og ishus

Efter frokost tog hele elevholdet bus mod Aarhus og Marselisborg slot. Her stod Erik for en lille rundvisning i Mindeparken, inden hele holdet endte ved vandet og satte kursen mod Ørnereden, hvor de var blevet stillet is i udsigt.

Undervejs på den godt fem kilometer lange gåtur blev der både plads til et let måltid og en dukkert for de, der havde modet til at hoppe i bølgen blå. Herefter gik turen gennem skoven op mod Ørnereden, og efter at have besteget over 100 trin, var Ørnereden nu nået. Men der var ingen is. Kiosken var lukket, og eleverne var mildt sagt utilfredse.

Heldigvis blev der i lærerstaben taget en hurtig beslutning, og busserne blev tilkaldt godt en time før først planlagt. Herefter gik turen til Marselisborg Havn, hvor isbutikken heldigvis var åben. Trætte og glade, vendte eleverne nu tilbage til Hadsten, hvor aftenen stod på båltænding og volleyturnering.