Næste hold begynder den 5. januar

Vi er nu medlem af Højskolernes BæredygtighedsNetværk

bæredygtig højskole

Hadsten Højskole er blevet medlem af Højskolernes BæredygtighedsNetværk. Et netværk, der skal inspirere højskolerne til at tænke mere bæredygtigt.

Medlemskabet er betinget af, at man som skole allerede lever op til minimum tre af de nitten pejlemærker, som Folkehøjskolernes Forening har bestemt .Det drejer sig blandt andet om, hvordan skolen håndterer madspild, oplyser om bæredygtighed og har fokus på det i undervisningen.

Målet er, at skolerne skal leve op til så mange punkter som muligt. Udgangspunktet er derfor, at man kun bygger på og ikke fjerner nogle af de punkter, man i forvejen lever op til. Derfor har vi som skole med medlemskabet også forpligtet os til fortsat at have fokus på bæredygtighed.

Elevfokus og klimauge

Der er flere fag på skolen, der har bæredygtighed i fokus, hvilket er ét af de nitten punkter. Her kan blandt andet nævnes Journalistik og Bæredygtighed, som har fokus på mediernes rolle i klimakampen, samt hvordan man sætter klima på dagsordenen.

Derudover er der i Krop og Kost fokus på, hvilket CO2-aftryk vores mad sætter, samt hvilke alternative proteinkilder der findes. I faget Design 2.0 er der også fokus på at genbruge tøj og stof, og give det nyt liv.

Derudover deltager Hadsten Højskole i Favrskov Kommunes årlige klimauge, hvor hele kommunen har fokus på bl.a. bæredygtighed. Sidste år stod højskolen blandt andet for et arrangement, hvor alle interesserede kunne bytte deres brugte tøj med andres brugte tøj og på den måde give tøjet nyt liv. Alt det tøj, der ikke blev taget, blev i stedet givet til den lokale genbrugsforretning.

Derudover har vi Klimaklanen , et frivilligt elevudvalg, der forsøger at løsninger på små og store udfordringer, der kan gøre skolen mere bæredygtig. Udvalget har blandt andet sørget for en øget affaldssortering blandt eleverne og afskaffet brugen af plastikkrus på skolen.