Næste hold begynder den 16. august 2020

Højskoleelever tager på studietur – hjemmefra

Virtuel studietur

New York, Berlin, Washington og Spindl. Det var de fire destinationer, som forårseleverne havde set frem til at besøge, da de startede på højskolen i januar. Men så kom Covid-19, der lukkede grænser, sendte højskoleeleverne hjem og satte en stopper for de planlagte studieture.

Det var dog ikke alle, der var villige til at begrave tanken om studietur. Derfor tog højskolelærer Kristian Kirk initiativ til, at der i stedet blev lavet en virtuel studietur. Destinationen skulle være den samme, men det hele skulle kunne nydes hjemmefra.

En gruppe lærere og elever gik derfor i gang med at planlægge en alternativ studietur. Og modsat den ægte studietur, hvor eleverne skulle vælge mellem Berlind/Spindl og Washington/New York, var der nu mulighed for, at alle kunne komme med til begge destinationer. Og endda ganske gratis.

I bus og fly verden rundt

Lørdag aften klokken 20:00 var det tid. Eleverne mødtes online, hvor studieturen var gjort klar. Ni deltagere var ukendte for eleverne og bar navne som Rejseleder, Flypersonale, Buschauffør, Custom Control og The White House.

Rejseleder Kristian Kirk bød velkommen til turen, der startede med en bustur til Spindl. Herefter tonede billedet af en buskabine frem, hvori en buschaffør sad klar til turen. Chaufføren blev spillet af en elev. Herefter blev der både kørt på ski og gennemført en guidet tur i Berlin, inden alle hoppede ombord på flyet og vendte snuden mod USA.

Efter en bagagekontrol, der ikke gik lige godt for alle, blev det til et besøg i det Hvide Hus hos præsident Trump, inden det hele sluttede med en Tiger King musical på Broadway. Hele turen tog omkring 20 minutter, og endte med at efterlade eleverne i USA, da budgettet ikke rakte til mere.

Så selvom verden er lukket ned, fik Hadsten Højskole alligevel en form for studierejse – endda ganske gratis.