December måned skudt i gang med sne og vinterbadning

De sidste dage har det været tydeligt at se på højskolen, hvilken måned vi er trådt ind i. På ruderne er der tegnet grantræer, julekugler og snefnug. I søjlehallen hænger elevernes hjemmelavede julepynt og dekorerer. Og så er skolen dækket i et hvidt tæppe af sne.

De første decemberdage

På den snedækkede højskole er elevernes hverdag tilbage ved det almindelige skema – efter en uge med Explora-workshops. For friluftsholdet betød det, at de torsdag var på udflugt. I det klareste vintervejr tog de til Randers for at hoppe en tur i det iskolde vand. Heldigvis var det efterfulgt af en tur i sauna og en kop varm kakao indendørs.

1. december samledes en stor flok af eleverne i foredragssalen og så første afsnit af Absalons hemmelighed. De havde på forhånd stemt om, hvilken julekalender der skulle på skærmen. Men det er ikke kun efter undervisningen, der bliver julehygget. I anatomi og fysiologi blev der fredag lavet konfekt til den helt store guldmedalje. Dog ikke helt almindelig konfekt. Opgaven lød nemlig på at forme marcipan og nougat som forskellige organer.

To uger tilbage

Selvom december måned betyder juleri og hygge, betyder det også, at efterårsholdet 2021 ikke har længe tilbage af deres ophold på skolen. Heldigvis er der stadig to uger med masser af højskoleliv tilbage.