hadsten-hojskole-in-english

Tirsdag den 9. april havde vi højskoleaften med Kristian Leth i hovedrollen. En fyldt gymnastiksal overværede Kristian Leths foredrag “Håb – et forsvar for fremtiden”, der tager udgangspunkt i hans bog af samme navn.

Kristian Leth foredrag om håb

Af Sofie Lindebjerg Søe d. 16. april 2024

Et håbefuldt foredrag

Vi lever i en tid med krig, kriser, pandemi og terror. Optimismen for fremtiden kan være svær at ane i de historier, der er på forsiden af aviserne og i vores feed på de sociale medier. I foredraget argumenterede Kristian Leth for, at vi skal mane frygten til jorden og turde tale om og glæde os til fremtiden.

Aftenen begyndte med en fællessang på højskolemaner. Salen sang ”Jeg elsker den brogede verden”, som fint lagde tonen for aftenens foredrag, hvor Leth fortalte om verdens tilstand i sine øjne. En tilstand på verden, der er en noget anden, end den man møder i medierne.

Kristian Leth til foredrag på Hadsten Højskole
Er bierne ved at uddø?

Kristian Leth præsenterede den viden, han har indsamlet gennem utallige interviews med klimaforskere, tænketanksfolk, historikere, videnskabsfolk og mange andre kloge hoveder. Han fortalte om forskningsresultater, undersøgelser og analyser, der viser meget positiv udvikling, som vi har opnået i verden over de sidste mange årtier.

I foredraget kom Kristian Leth vidt omkring. Det handlede blandt andet om, hvordan han selv snakker med sine børn, når de stiller spørgsmål til de mange dommedagshistorier, de møder. Kristian Leth fortalte også skrækhistorier om klimaet, der ikke nødvendigvis stemmer overens med virkeligheden. Han spurgte for eksempel ud i salen, hvor mange der havde hørt, at bierne er ved at uddø. En skov af hænder rejste sig. Derefter spurgte han, hvor mange der havde hørt, at bierne alligevel ikke er ved at uddø. Fem hænder røg i vejret.

Efter første del af foredraget var der kaffe, te og kage i højskolens spisesal, der var godt fyldt af de mange gæster og skolens elever. Kristian Leth havde opfordret publikum til at tænke over nogle spørgsmål i pausen, der kunne skyde anden halvleg i gang. Armene røg i vejret rundt om i salen og Leth svarede overbevisende og sagligt på de mange spørgsmål.

Tak til Kristian Leth for et tankevækkende og inspirerende foredrag og tak til alle besøgende udefra. Vi håber, I er gået fra højskolen med lidt mere håb for fremtiden, end da I kom.

Tilbage til alle blogindlæg

Tilbage til alle blogindlæg