EFTERÅR 2021 - VENTELISTE FORÅR 2022 - LEDIGE PLADSER

Højskolefestival genopstår

Festival

Mange festivaller har i år måtte indse, at året 2020 absolut ikke blev et festivalår. Corona-pandemien har sat en stopper for festen på store og små festivaller landet over. Men ikke alle festivaller har været nødsaget til at smide håndklædet i ringen. Hadsten Højskole Festival genopstod nemlig i fredags og blev igen en bragende succes.

Det er omtrent et halvt år siden, at eleverne for første gang stod overfor opgaven at lave festival for hinanden. Og efter en glimrende præmiere i foråret, skulle succesen gentages med efterårsholdet i sidste del af den netop overståede Explorauge.

Og på trods af afstandskrav, mundbind og alverdens andre restriktioner, blev festivallen en dag, der endnu en gang viste, hvor meget der faktisk kan lade sig gøre.

Musik, monopol og mudder

Som på de fleste andre festivaller, var der naturligvis lagt op til en række musikalske indslag. De to sammenspilshold gav prøver på deres kunnen og mødte stor opbakning fra de tilhørende elever. Derudover var der indslag af solosang, samt en klaverversion af ABBA klassikeren Mamma Mia, der sent vil blive glemt.

Udover musikken var “festivalpladsen” åben for diverse boder og aktiviteter. Der var mulighed for at prøve Lykkehjulet, få slushice og popcorn, slå søm i en stor træstub eller blive ansigtsmalet med diverse motiver. Derudover var der sørget for en samarit til at håndtere de festglade festivalgængere. Hendes bod var heldigvis den mindst besøgte.

Fra scene var der udover musik og indslag som “Dagens Mand” og ikke mindst en højskoleudgave af “Mads og Monopolet”, hvor tre elever og to lærere gav deres råd til stort og småt, som var blevet sendt ind til panelet i løbet af ugen. Igen i år var opbakning og opfindsomheden i top. Og med kun én dag til at forberede det hele, var det ikke mindre end imponerende, hvor meget eleverne havde fået sat op. Men ligeså hurtigt som det var opstået, blev festivallen pakket sammen igen.

Måske den igen opstår til foråret?