EFTERÅR 2021 - VENTELISTE FORÅR 2022 - LEDIGE PLADSER
28
OKT
2019

Grøn strøm på vej til højskolen

Posted By :
Comments : Off

klimavenlig strøm co2 neutral højskole

Fra 2020 vil det være CO2-neutral strøm, der kommer til at være i stikkontakterne på Hadsten Højskole. Der er netop blevet skrevet under på en ny el-aftale som betyder, at strømmen fra 2020 vil være bæredygtig.

Det er et naturligt skridt at tage i kampen for at nedbringe vores klimaaftryk, mener forstander Jacob Kjærsgaard Mortensen:

Højskolernes anliggende er at forholde sig til vores fælles verden og vores fælles ansvar. Når vi taler klima og bæredygtighed er dette ansvar stort og komplekst, men det er også særdeles konkret og lokalt. Derfor er dette et helt naturligt skridt for Hadsten Højskole at tage. Noget andet er, at unge mennesker med rette optaget af dette spørgsmål. Den optagethed vil vi gerne møde på flere planer på Hadsten Højskole.

Endnu et skridt mod en mere bæredygtig højskole

Med det nye tiltag tager Hadsten Højskole endnu et skridt i den bæredygtige retning. Noget, som skolens forpligtede sig på, da vi tidligere i år blev medlem af Højskolernes BæredygtighedsNetværk.

Netværket forpligter de højskoler der er medlem af ordningen på at arbejde målrettet mod en mere klimavenlig drift og dagligdag. Det gælder alt fra håndtering af madaffald, inddragelse af elevgrupper i forsøget på at finde løsninger og ting som eksempelvis leverancen af elektricitet.

Som en del af Bæredygtighedsnetværket, forpligter skolerne sig også på fortsat at arbejde mod at forbedre deres indsats. Valget af ny el-leverandør er et skridt i den retning. Du kan læse meget mere om, hvad vi som skole gør ved at besøge vores side hos Højskolernes BæredygtighedsNetværk.

Om forfatteren