Næste hold begynder den 6. januar 2019

Grundlovsfest på Højskolen

Til Grundlovsdag åbnede vi dørene for tidligere elever, folk fra Hadsten og alle andre, som havde lyst til at fejre grundloven med os.

Lea Korsgaard, chefredaktør for Zetland, stod for grundlovstalen. Her var temaet opmærksomhed, og hun argumenterede for, at mennesker skal træne evnen til at koncentrere sig og fastholde opmærksomheden mod noget selvvalgt. Noget, der er svært, når vi konstant bliver bombarderet med reklamer, sociale medier og indhold fra folk, der vil have en del af vores opmærksomhed.

Samtidig harcelerede hun mod medier, der konstant prøver at være først med morgendagens nyheder og i den iver får viderebragt halve sandheder og spådomme.

Hadsten Højskole har netop indgået et samarbejde med Zetland. Et af de medier der prøver at sætte perspektiv på nyhederne. Det betyder, at alle elever får et gratis abonnement, og at Zetland kommer ud til hvert hold med et foredrag. Tidligere har vi også besøgt redaktionen i København.

Efter talen var der politiske sange fra 70’erne. Vi hørte blandt andet tekster fra Slumstormerne og Trille.

I højskolen haven var der fadøl fra det lokale mikrobryggeri og mad til de sultne gæster. Vi siger tak for besøget til gæsterne. I er meget velkomne igen næste år.