Næste hold begynder den 5. januar 2020

Højskole for fuld musik

Trommerytmer, balkanmusik og fusionsjazz. Det er blot nogle af de musikalske oplevelser, som vores elever har haft i denne uge. Vi har nemlig haft flere spændende gæster i huset, som alle har haft musikken til fælles.

Første oplevelse kom tirsdag eftermiddag, hvor eleverne blevet revet ud af deres almindelige undervisning. I stedet blev de sendt i Foredragssalen, hvor trommeslageren Søren Frost sad klar. Søren Frost har spillet med bl.a. Thomas Helmig og Tøsedrengene og har derudover været medlem af DRs Big Band siden 1988.

Fra sin position bag trommerne fortalte han om rytmens historie og udvikling. Blandet andet hvordan vores musik er kraftigt inspireret af rytmerne fra Afrika og senere fra miljøet omkring New Orleans. Derudover gav han en forsmag på en masse musik, som han krydrede sin fortælling med.

Konservatoriebesøg og balkanmusik

Onsdag stod der Musiktime på skemaet, men også denne time var anderledes end normalt. Højskolesangbogen var lagt på hylden og Foredragssalen var byttet ud med Gymnastiksalen. Det skyldes, at eleverne endnu en gang skulle være vidne til en koncert. Denne gang fra studerende på Det Jyske Musikkonservatorium.

Første band, der kaldte sig Band Jens, spillede et godt 30 minutter langt stykke fusionsmusik. Der blev blandet rytmer og genre og spillet soloer på både trommer, saxofon og guitar. En musikalsk oplevelse, som var meget langt fra det, eleverne normalt er udsat for.

Derefter fulgte band nummer to, der havde Balkanmusik på programmet. De havde valgt at nyfortolke kendte folkesange fra både Serbien, Rumænien og Bosnien og sætte deres eget præg på dem. Et spændende indblik i, hvordan østeuropæisk folkemusik kan lyder i 2019. Du kan høre en lille bid af musikken her.

Når to bliver til tre

Sidst skud i den musikalske tretrinsraket var bandet De Efterladte. De besøgte højskolen torsdag aften, hvor de blandt andet spillede sange fra deres nyeste album. Selvom det nok var de færreste af eleverne der på forhånd kendte til bandet, var deres lyd ikke helt så fjern for elever, som hvad de ellers havde hørt i løbet af ugen.

Dermed blev De Efterladte tredje musiske indslag på tre dage. Men det betyder ikke, at det så er slut med musikken for denne uge. Fredag står den nemlig på Øvedag for eleverne. Her skal Sammenspil, Kor, Guitar og Ukulele øve en sidste gang, inden de lørdag skal performe til Besøgsdagen.

Dermed er der fuld musikalsk plade. Og mon ikke også de første timer af søndagen bliver brugt med musik i ørerne, når elever og gæster slutter Besøgsdagen af i Einstein.