EFTERÅR 2021 - VENTELISTE FORÅR 2022 - LEDIGE PLADSER
MAR

Weekend i Kærlighedens navn

Kærlig og samtykke højskole

Der stod Kærlighed på programmet, da Foråret21 havde deres første egentlig højskoleweekend. En weekend, der involverer et fast tema og en række forskellige aktiviteter.

Det hele startede blødt ud med en film fredag aften. Her havde eleverne kunne stemme på, hvilken film, hvor kærlighed indgik som tema, de helt ville se. Valget endte på Klovn 3, dog skarpt efterfulgt af den mere klassiske kærlighedsfilm, Den Eneste Ene.

Snak om samtykke

Lørdag var sat af til en snak om seksuel dannelse, grænser og samtykke. Her blev eleverne først præsenteret kort for emnet, hvorefter de blev delt efter køn.

I de to grupper blev der udvekslet erfaringer og fortalt om oplevelser, hvor eleverne havde oplevet krænkende adfærd. Det affødte efterfølgende en snak om, hvordan man kan komme problemerne til livs, samt hvad man selv kan gøre for at forhindre at træde over andre grænser.

Med dette emne i baghovedet, blev det tid til middag med dertilhørende kærlighedsbar. Her fortsatte snakken om, hvad der er okay, og hvor lidt der reelt skal til, før man kan sikre sig, at alle parter komfortable i den givne situation.