hadsten-hojskole-in-english

POLITIK & SAMFUND

FAGENE

Hvordan Danmark blev Danmark

Hvordan er Danmark egentlig blevet det land vi kender i dag? Et land som bredt i det store udland ses som et foregangsland på mange områder. Hvordan er det gået til, at denne lille sandbanke på kanten af Europa gang på gang, når man måler befolkningers sociale kapital og lykke, ligger helt i top? Dette fag er en hurtig gennemgang af Danmarks historie fra de tidligste tider og isens tilbagetrækning til demokratiets gennembrud og velfærdsstatens frembrud. Man kunne også kalde det Danmarkshistoriens top ti. 

Hensigten med faget er at få et hurtigt overblik over, hvordan vi står i på skuldrene store begivenheder, forløb og personer, og hvordan kommende generationer måske vil stå på skuldrene af store begivenheder, forløb og personer i vores tid. At mennesket er såvel historieskabt som historieskabende.

Udgangspunktet for faget kunne være Martin A. Hansens kendte ord: ”Historien er vor forlængede erindring, og historien er vort forlængede ansvar”. Målet er, at du opnår en historisk viden og bevidsthed om, hvordan Danmark blev Danmark, og hvordan du ønsker at påvirke et fremtidigt Danmark. Der venter med andre ord en tur i tidsmaskinen tilbage til fortiden.

Politik & Samfund

Idræt & Outdoor

Psykologi & Filosofi

Krop & Kost

Kunst & Kunsthåndværk

Musik & Sang

Kommunikation & Sprog

Explora